Deutsche Bank και Morgan Stanley «βλέπουν» μόνο τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank και Morgan Stanley «βλέπουν» μόνο τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος
Μόνο τρεις πλέον μειώσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπουν η Deutsche Bank και η Morgan Stanley, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Μόνο τρεις πλέον μειώσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπουν η Deutsche Bank και η Morgan Stanley, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Τους τελευταίους μήνες χρειάστηκε να χαλαρώσουμε τις εκκλήσεις μας στην ΕΚΤ για μειώσεις στα επιτόκια. Η οικονομία ήταν λίγο πιο εύρωστη και ο πληθωρισμός λίγο πιο κολλώδης από ό,τι περιμέναμε», έγραψαν οι αναλυτές της Deutsche Bank σε σημείωμα στο 15 Απριλίου. Η Deutsche Bank είχε εκτιμήσει προηγουμένως πέντε μειώσεις επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας το 2024 από την ΕΚΤ. Ωστόσο, επανέλαβε ότι η πρώτη μείωση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας πιθανότατα θα γίνει τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley άλλαξαν τις προβλέψεις τους ώστε να αντανακλούν τις προβλέψεις των Αμερικανών συναδέλφων τους για λιγότερες κινήσεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Προηγουμένως ανέμεναν τέσσερις μειώσεις για την ευρωζώνη φέτος.

«Ενώ μπορεί να υπάρξει ένα ορισμένο επίπεδο αποσύνδεσης μεταξύ της Fed και της ΕΚΤ, πιστεύουμε ότι θα είναι περιορισμένο», έγραψαν ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη Γενς Άισενσμιντ και οι συνάδελφοί του. «Πιστεύουμε ότι θα δούμε ένα σχετικά παρόμοιο προφίλ μεταξύ της Fed και της ΕΚΤ, ιδίως κατά το πρώτο μέρος των αντίστοιχων κύκλων μείωσης».

Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΚΤ διατήρησε τα επιτόκια σε ιστορικό υψηλό την Πέμπτη, αλλά έδειξε ότι θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τον Ιούνιο. Ωστόσο, τα «θερμότερα» από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τρόμαξαν τις παγκόσμιες αγορές και προκάλεσαν ανησυχίες ότι οι μειώσεις των επιτοκίων της Fed ενδέχεται να καθυστερήσουν περαιτέρω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η κινεζική κυβέρνηση τιμωρεί όσους χρωστάνε: Τέρμα τα γρήγορα τρένα ή τα φινετσάτα ξενοδοχεία

Λαγκάρντ: Φαίνεται ότι η Γερμανία έχει γυρίσει σελίδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider