Δημοσκόπηση GPO: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ (33,6%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (16,3%) για τις ευρωεκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση GPO: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ (33,6%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (16,3%) για τις ευρωεκλογές
Πρώτος και με διαφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο Γιώργος Αυτιάς στις προτιμήσεις του κοινού.

Το ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό του κόμματος των Σπαρτιατών από τις κάλπες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με ποσοστό 33,6%. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,3%, το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, η Ελληνική Λύση με 9,1%, το ΚΚΕ με 8,8%, η Νίκη με 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%, η Νέα Αριστερά με 2,7%, οι Σπαρτιάτες με 2,4%, οι Δημοκράτες με 2,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,1%, και ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 2,8%.

Στο ερώτημα «ποιον από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε» ο Γιώργος Αυτιάς προηγείται με 40% και ακολουθούν (στις πρώτες θέσεις) η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πύρρος Δήμας, ο Φρέντι Μπελέρης, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Θανάσης Εξαδάχτυλος, η Βούλα Πατουλίδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η ανεργία στη χώρα μας πλέον μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται

Κοντογεώργης: Δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό μέτωπο με την Εκκλησία

Βορίδης: Κάθε φορά που μιλά ο Στ. Κασσελάκης, χρειάζονται μετά 10 διορθωτικές ανακοινώσεις από το ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider