Απώλειες για το πετρέλαιο - Βουτιά 9% για το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο - Βουτιά 9% για το φυσικό αέριο
Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου και την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή αμβλύνθηκαν

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου και την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή αμβλύνθηκαν, ενώ έξτρα πίεση δίνουν τα στοιχεία από τις ΗΠΑ που δείχνουν μία πτώση της εβδομαδιαίας ζήτησης για βενζίνη αντισταθμίζει τη στήριξη από την πρώτη πτώση των αποθεμάτων αργού εδώ και πέντε εβδομάδες.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 55 σεντς, ή 0,7%, για να διαμορφωθεί στα 82,81 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αν και ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει κοντά στα 84 δολάρια. Το αργό Brent Ιουνίου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, έχασε 40 σεντς, ή σχεδόν 0,5%, στα 88,02 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας ορισμένα από τα κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα,

Η βενζίνη Μαΐου διαμορφώθηκε στα 2,73 δολάρια το γαλόνι, αυξημένα κατά 0,3%, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Μαΐου υποχώρησε 1,1%, στα 2,55 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο για τον Μάιο έχασε 8,8% για να κλείσει στα 1,65 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες πριν από τα εβδομαδιαία δεδομένα προμήθειας έξω Πέμπτη.

Η αποκλιμάκωση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ θα μπορούσε να αφαιρέσει άλλα 5-10 δολάρια το βαρέλι τους επόμενους μήνες, ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της Goldman Sachs. Yπολόγισαν ανώτατο όριο 90 δολαρίων ανά βαρέλι για το Brent.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,4 εκατομμύρια βαρέλια στα 453,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο κατά 825.000 βαρέλια.

Η μεγάλη άντληση αργού ήταν το αποτέλεσμα πολύ υψηλών εξαγωγών αργού, δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo. Αλλά θα μπορούσε να είναι κάτι στιγμιαίο, είπε, καθώς τα προκαταρκτικά δεδομένα παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων αυτή την εβδομάδα δείχνουν χαμηλότερες εξαγωγές.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Απρίλιο σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, με την S&P Global να λέει την Τρίτη ότι ο σύνθετος δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI), κατά την προκαταρκτική μέτρηση, να διολισθαίνει στις 50,9 μονάδες από τις 52,1 μονάδες που ήταν τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Μικρές διακυμάνσεις με την προσοχή στραμμένη στα μακρο των ΗΠΑ

Ευρωαγορές: «Φρέναρε» το θετικό momentum

gazzetta
gazzetta reader insider insider