Πετρέλαιο: Τέταρτος μήνας κερδών για το Brent, πτώση για το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τέταρτος μήνας κερδών για το Brent, πτώση για το αμερικανικό αργό
Χαμηλότερα έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη.

Χαμηλότερα έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς περιόρισαν τους φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση που θα μπορούσε να απειλήσει τις προμήθειες αργού.

Το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε 70 σεντς, ή σχεδόν 0,9%, για να διαμορφωθεί στα 81,93 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή για «front-month contract» από τις 27 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones. Οι τιμές υποχώρησαν κατά 1,5% τον Απρίλιο.

Το αργό Brent Ιουνίου, έχασε 54 σεντς, ή 0,6%, στα 87,86 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe την ημέρα λήξης του συμβολαίου. Οι τιμές αυξήθηκαν 0,4% για τον Απρίλιο, τέταρτος συνεχόμενος μήνας που το Brent κατέγραψε κέρδη. Το Brent Ιουλίου, το συμβόλαιο με τις περισσότερες συναλλαγές, έχασε 87 σεντς, ή 1%, στα 86,33 δολάρια το βαρέλι.

Η βενζίνη Μαίου υποχώρησε 1,4% στα 2,71 δολάρια το γαλόνι, χάνοντας 1,8% για το μήνα, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Μαίου υποχώρησε κατά 0.7 % στα 2,51 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας μηνιαία απώλεια 3,9%.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 1,99 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,9% στη συνεδρίαση. Οι τιμές έκλεισαν 12,9% υψηλότερα τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ράλι 3,3% τον Απρίλιο, τρίτος σερί μήνας κερδών

Ευρωαγορές: Μηνιαία πτώση 1,49% - Η πρώτη από τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider