Goldman Sachs: Έρχεται άνοδος στο ρωσικό νόμισμα παρά την κοινωνική ένταση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Έρχεται άνοδος στο ρωσικό νόμισμα παρά την κοινωνική ένταση
Δεν είναι λίγες οι συζητήσεις που προβλέπουν διεθνείς διώξεις για την Ρωσία του Πούτιν, εξαιτίας της καταστολής που έχει εξαπολύσει στην αντιπολίτευση.

Βεβαιότητα για άνοδο των κερδών που μπορούν να αποκομίσουν όσοι επενδύσουν σε Ρωσικά assets, εκφράζεται σε έρευνα της Goldman Sachs.

Και μάλιστα, σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από μαζικές κινητοποιήσεις με τουλάχιστον 4.500 συλλήψεις διαδηλωτών, λόγω της δικαστικής δίωξης ενάντια στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Alexei Navalny, που ενδέχεται να τον κλείσει στην φυλακή, μέχρι και για τρία χρόνια.

Δεν είναι λίγες οι συζητήσεις που προβλέπουν διεθνείς διώξεις για την Ρωσία του Πούτιν, εξαιτίας της καταστολής που έχει εξαπολύσει στην αντιπολίτευση.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο επικεφαλής στην εν λόγω έρευνα, Kevin Daly, βλέπει πως υπάρχουν τρεις μακροοικονομικοί παράγοντες που μαρτυρούν πως η Ρωσία είναι προστατευμένη από γεωπολιτικές περιπλοκές.

«Οι διαδηλώσεις ήταν πολύ σαφείς πως δεν ζητούν ευρύτερες κυρώσεις, παρά μόνο στοχευμένες, και οι μάκρο επιπλοκές αυτού, πιστεύω, πως θα είναι περιορισμένες», δήλωσε ο Daly στο CNBC.

Δευτερευόντως, τόνισε πως η Ρωσική κυβέρνηση έχει περιθώρια για μανούβρες, σημειώνοντας πως οι αρχές απάντησαν με σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2011-2012, και προτίθεται να πράξει το ίδιο και τώρα.

Τρίτον, o Daly επεσήμανε πως τα ασφάλιστρα κινδύνου στα Ρωσικά assets έχουν ήδη αποτιμηθεί.

«Το ρούβλι, εν προκειμένω, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, είναι υποτιμημένο κατά 10%, οπότε θεωρούμε πως οι προοπτικές είναι να πάνε προς τα πάνω», είπε.

«Προς στιγμήν, υπάρχουν κίνδυνοι για την άνοδο λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων και των περιπλοκών τους, αλλά και τον κίνδυνο των κυρώσεων, αλλά για την ακρίβεια πιστεύουμε πως υπάρχει πολύ αξία στα Ρωσικά assets και στο ρούβλι συγκεκριμένα».

Επιπρόσθετα, η πρόσφατη άνοδος των τιμών του πετρελαίου προσφέρουν στο Κρεμλίνο περιθώρια για περαιτέρω ελαφρύνσεις, με τον προϋπολογισμό να προϋποθέτει τιμή 43 δολ. στο βαρέλι, και με την τιμή του αργού να είναι στο 57,83 δολάρια μέχρι την Τρίτη το απόγευμα.

Με τον κίνδυνο των οικονομικών κυρώσεων εκτός σεναρίου, η Goldman Sachs βλέπει τα ρωσικά assets και το ρούβλι ιδιαίτερα, να ανεβαίνει. Μέχρι την Τρίτη, το ρούβλι διαπραγματεύονταν στα περίπου 75,38 σε σύγκριση με το δολάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider