Κέρδη στη Wall Street, σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street, σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500
wall street
Apple και Amazon έχουν ενισχυθεί πάνω από 10% τον τελευταίο μήνα. Σήμερα κατέγραψαν άνοδο 1,8% και 0,6% αντίστοιχα. 

Σε νέο ιστορικό υψηλό ανήλθε ο S&P 500, έπειτα από τη χθεσινή διακοπή του 7ήμερου ανοδικού σερί, καθώς οι επενδυτές ξανακινούνται προς τις αγαπημένες μετοχές των Big Tech.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,35% σε νέο ιστορικό υψηλό, στις 4.358,13 μονάδες. Ο Dow Jones κέρδισε 104 μονάδες κλείνοντας στις 34.681,79, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε μικρή άνοδο στις 14.665,06 μονάδες, έχοντας καταγράψει ωστόσο νέο ρεκόρ αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Apple και Amazon έχουν ενισχυθεί πάνω από 10% τον τελευταίο μήνα. Σήμερα κατέγραψαν άνοδο 1,8% και 0,6% αντίστοιχα.

Αντίθετα, οι ενεργειακές μετοχές υποχώρησαν καθώς το πετρέλαιο έχασε 1,6%. Η Occidental Petroleum υποχώρησε 3,4%, ενώ APA Corp. και Pioneer Natural Resources έχασαν πάνω από 2%.

Οι τραπεζικές μετοχές, όπως η Goldman Sachs και η Bank of America συνέχισαν να ανακάμπτουν, με το 10ετές ομόλογο να υποχωρεί στο 1,306%.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), ορισμένα μέλη ανέφεραν ότι η οικονομική ανάκαμψη προχωρούσε γρηγορότερα από το αναμενόμενο και συνοδευόταν από μια υπερβολική αύξηση του πληθωρισμού, που και τα δύο μαζί δίνουν πατήματα στη Fed για να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη μείωση του ρυθμού αγορών.

Ωστόσο, η εικόνα που επικράτησε είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν βιαστικές κινήσεις και οι αγορές πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες για τυχόν αλλαγές.

«Στις προσεχείς συνεδριάσεις, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να συνεχίσουν να αξιολογούν την πρόοδο της οικονομίας και να αρχίσουν να συζητούν τα σχέδιά τους για προσαρμογή της πορείας και της σύνθεσης των αγορών περιουσιακών στοιχείων», ανέφεραν τα πρακτικά. «Επιπλέον, οι συμμετέχοντες επανέλαβαν την πρόθεσή τους να ενημερώσουν πολύ πριν από μια ανακοίνωση για τη μείωση του ρυθμού των αγορών.»

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κατάφερε να «σπάσει το φράγμα» των 1.800 δολαρίων για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες. Το συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου κατέγραψε άνοδο 0,52% ή 8,7 δολάρια, φτάνοντας στα 1.802,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η δυναμική του πολύτιμου μετάλλου που καταγράφει κέρδη για 5η διαδοχική συνεδρίαση, τη στιγμή που το αμερικανικό 10ετές υποχωρεί στο 1,315%.

Αντίθετα, το πετρέλαιο κατέγραψε ισχυρή πτώση, εξαιτίας της κατάρρευσης των συνομιλιών του OPEC+ για την αύξηση της παραγωγής τους τελευταίους τέσσερις μήνες του 2021. Το αργό WTI, παραδόσεως Αυγούστου, υποχώρησε κατά 1,17 δολάρια ή 1,6%, κλείνοντας στα 72,20 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider