Κοντά σε κλείσιμο με ρεκόρ ο γαλλικός CAC 40 - Για πρώτη φορά από την «φούσκα» του Internet

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε κλείσιμο με ρεκόρ ο γαλλικός CAC 40 - Για πρώτη φορά από την «φούσκα» του Internet
Σύμφωνα με το Bloomberg, θα είναι το πρώτο κλείσιμο-ρεκόρ από την εποχή της «φούσκας» του διαδικτύου. 

Οι γαλλικές μετοχές σημειώνουν σημαντική άνοδο και ετοιμάζονται να «χαρίσουν» το πρώτο κλείσιμο με θετικό ρεκόρ, στον CAC 40, μετά από χρόνια, με ώθηση από την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελή αγαθά και την ανάκαμψη των μετοχών στους κλάδους της ενέργειας και των τραπεζών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, θα είναι το πρώτο κλείσιμο-ρεκόρ από την εποχή της «φούσκας» του διαδικτύου.

Ο γαλλικός δείκτης σημείωνε άνοδο κατά 0,5% στις 6.924 μονάδες λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι, ξεπερνώντας την υψηλότερη τιμή που είχε πιάσει το Σεπτέμβριο του 2000.

Οι μετοχές των LVMH, Hermes International και Kering ευθύνονται για το περίπου ένα τέταρτο της ανόδου που έχει σημειώσει ο CAC 40 το 2021, την ώρα που οι αύξηση στις τιμές του πετρελαίου ενισχύουν την μετοχή της TotalEnergies SE.

Οι μετοχές της BNP Paribas και την Societe Generale στον τραπεζικό τομέα, καθώς και η μετοχή της εταιρείας καλλυντικών L’Oreal είναι μεταξύ των κερδισμένων φέτος, μαζί με την εταιρεία ελεκτρικών ειδών Schneider Electric.

Ο γαλλικός CAC40 είναι ένας από τους δείκτες με την καλύτερη απόδοση μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών το 2021, όμως του πήρε περισσότερο χρόνο, σε σχέση με τον γερμανικό και τον ελβετικό δείκτη να ανακάμψει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπιες μεταβολές για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider