Συντριβή για τις ρωσικές εταιρείες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου - Απώλειες έως και 74%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συντριβή για τις ρωσικές εταιρείες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου - Απώλειες έως και 74%
Ο τίτλος της Rosneft στη βρετανική αγορά πέφτει 41% μετά από την ανακοίνωση πως η British Petroleum πουλά το 20% των μετοχών της.

Κατακόρυφες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των ρωσικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου για τη Δευτέρα, στον απόηχο των οικονομικών κυρώσεων από τη Βρετανία και άλλες χώρες της Δύσης στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο της πτώσης βρίσκεται η απόφαση για τον αποκλεισμό ρωσικών τραπεζών από το διατραπεζικό σύστημα πληρωμών Swift.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μετοχή της τράπεζας Sberbank πέφτει άνω του 74%, η μετοχή της πετρελαϊκής Lukoil υποχωρεί πλέον του 64%, η μετοχή της Gazprom χάνει 29% και η θυγατρική της, PhosArgo, διολισθαίνει 67%.

Ο τίτλος της Rosneft στη βρετανική αγορά πέφτει 41% μετά από την ανακοίνωση πως η British Petroleum πουλά το 20% των μετοχών που είχε στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυροί «κλυδωνισμοί» στις αγορές από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Στα 100 δολάρια το πετρέλαιο, «βουτιά» 20% για το ρούβλι

gazzetta
gazzetta reader insider insider