Σε υψηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία
Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαΐου, κέρδισαν 5,32% ή 6,14 δολάρια στα 121.66 δολάρια ανά βαρέλι.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν για την Τετάρτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να ωφελείται για μια ακόμα μέρα από την αναταραχή που επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεων τους στην παγκόσμια οικονομία.

Όπως δήλωσε ο Τζέι Χάτφιλντ, αναλυτής της InfraCap στο MarketWatch, «είναι ακόμα ασαφές πόσο από τα 6 δισ. βαρέλια πετρελαίου της Ρωσίας θα καταφέρουν να κυκλοφορήσουν στην αγορά» λόγω των οικονομικών κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης προς τη Μόσχα. Σημειώνεται πως την Πέμπτη οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν νέο γύρο κυρώσεων εις βάρος Ρώσων αξιωματούχων και εταιριών για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Εξάλλου, η σημαντική άνοδος στην τιμή του «μαύρου χρυσού» αποδίδεται και στα σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν στον τερματικό CPC στο Καζακστάν, που χτυπήθηκε από ισχυρή κακοκαιρία και αναμένεται να παρουσιάσει προβλήματα στην εξαγωγή πετρελαίου για τις επόμενες εβδομάδες, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.

Ακόμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η υπηρεσία ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στη χώρα υποχώρησαν κατά 2,508 εκατ. βαρέλια έναντι μείωσης 3,61 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια συρρίκνωση κατά 1,85 εκατ. βαρέλια.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαΐου, ενισχύθηκαν 5,2% ή 5,66 δολάρια στα 114.93 δολάρια ανά βαρέλι, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο τους από τις 8 Μαρτίου.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαΐου, κέρδισαν 5,32% ή 6,14 δολάρια στα 121.66 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πτώση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα

Η TotalEnergies ανακοίνωσε ότι θα διακόψει κάθε αγορά πετρελαίου ρωσικής προέλευσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider