Πετρέλαιο: «Άλμα» 6% για το αργό - Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: «Άλμα» 6% για το αργό - Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια
Ο «μαύρος χρυσός» επανήλθε στα επίπεδα των 100 δολαρίων, μετά την «βουτιά» της Δευτέρας.

Ισχυρά κέρδη που το έφεραν εκ νέου πάνω από τα επίπεδα των 100 δολαρίων/βαρέλι κατέγραψε την Τρίτη το πετρέλαιο, καθώς η άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων στην Σανγκάη της Κίνας αλλά και οι νεότερες εκτιμήσεις του OPEC για την ζήτηση του «μαύρου χρυσού» κατά το 2022 ενίσχυσαν σημαντικά τις τιμές.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου του αμερικανικού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 100,6 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 6,7% ή 6,31 δολαρίων/βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του WTI από τις 5 Απριλίου, όταν και «έχασε» τα επίπεδα των 100 δολαρίων για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες.

Παρόμοια εικόνα και για το συμβόλαιο Ιουνίου του ευρωπαϊκού αργού τύπου Brent, το οποίο σκαρφάλωσε στα 104,64 δολάρια/βαρέλι, με κέρδη 6,16 δολάρια/βαρέλι ή 6,3%. Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα το brent βρέθηκε κάτω από τα 100 δολάρια για πρώτη φορά από τις 16 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) μείωσε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου το 2022 στα 3,7 εκατ. βαρέλια, περιορίζοντας την εκτίμησή του κατά 500.000 βαρέλια.

Επίσης, ο OPEC μείωσε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη φέτος στο 3,9% από 4,2%, «λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς και τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις από την πανδημία, με τους κινδύνους να είναι καθοδικοί», αναφέρει η έκθεση.

Ο Οργανισμός τόνισε ότι αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή του για την αύξηση της προσφοράς εκτός ΟΠΕΚ το 2022 κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα σε 2,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, «κυρίως λόγω μιας προς τα κάτω αναθεώρησης για τη Ρωσία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο OPEC κόβει το outlook της ζήτησης πετρελαίου για το 2022 - Άνοδος άνω του 6% για το πετρέλαιο

Σε υψηλά ενός μήνα ο χρυσός - Νέο ράλι 1,4%

gazzetta
gazzetta reader insider insider