Το πετρέλαιο έσωσε τα κέρδη σε εβδομαδιαίο και μηνιαίο επίπεδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πετρέλαιο έσωσε τα κέρδη σε εβδομαδιαίο και μηνιαίο επίπεδο
Το πετρέλαιο έσπασε το τριήμερο ανοδικό σερί κλείνοντας τη συνεδρίαση της Παρασκευής με απώλειες.

Το πετρέλαιο έσπασε το τριήμερο ανοδικό σερί κλείνοντας τη συνεδρίαση της Παρασκευής με απώλειες, όμως έσωσε τα κέρδη σε εβδομαδιαίο και μηνιαίο επίπεδο, καθώς οι φόβοι για τις προμήθειες από τη Ρωσία παραμέρισαν τις επιπτώσεις στη ζήτηση από τα lockdown στην Κίνα.

Tα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουνίου, έχασαν 0,6% ή 0,67 σεντς στα 104.69 δολάρια ανά βαρέλι στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας κέρδισαν 2,6% και σε επίπεδο μήνα είδαν άνοδο 4,4%.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουλίου, κέρδισαν 1,6% ή 1,75 δολάρια, κλείνοντας στα 109.34 δολάρια ανά βαρέλι.

Όσον αφορά στο φυσικό αέριο, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου είδαν άνοδο 5,68% κλείνοντας στα 7,244 δολάρια, αυξημένα κατά 28,4% τον Απρίλιο, καταγράφοντας τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη από το 2009.

Στο μεταξύ, οι τιμές του ντίζελ έχουν εκτοξευθεί εν μέσω των περιορισμένων προμηθειών αποσταγμάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, μεταδίδει το Marketwatch.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι προβλέψεων για μείωση μόλις 100.000 βαρελιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

O χρυσός στην πρώτη του μηνιαία πτώση εντός του 2022 για τον Απρίλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider