Πετρέλαιο: Πτώση 2% με ελπίδες για αύξηση της προσφοράς από την Βενεζουέλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πτώση 2% με ελπίδες για αύξηση της προσφοράς από την Βενεζουέλα
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν  την Τρίτη, αν και νωρίτερα κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά υψηλά επτά εβδομάδων, μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν ορισμένους περιορισμούς στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη, αν και νωρίτερα κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά υψηλά επτά εβδομάδων, μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν ορισμένους περιορισμούς στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Οι τιμές έπεσαν περαιτέρω μετά τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, ότι μπορεί να υπάρξει οικονομική σύσφιξη κατά την μάχη για τη μείωση του πληθωρισμού. Η Fed θα «συνεχίσει να πιέζει» για να αυστηροποιεί την νομισματική πολιτική μέχρι να καταστεί σαφές ότι ο πληθωρισμός μειώνεται, δήλωσε.

«Μερικά από αυτά τα σχόλια μετριάζουν τον αγοραστικό ενθουσιασμό όσον αφορά το πετρέλαιο», δήλωσε στο Reuters ο Φιλ Φλιν, αναλυτής της Price Futures Group.

Το Brent υποχώρησε κατά 2,31 δολάρια ή 2%, για να διαμορφωθεί στα 111,93 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικάνικο αργό υποχώρησε 1,8 δολάρια ή 1,6%, φθάνοντας στα 112,40 δολάρια το βαρέλι.

Πριν από αυτό, το Brent είχε ανέλθει σε υψηλό συνεδρίασης των 115,69 δολαρίων, το υψηλότερο από τις 28 Μαρτίου. Το WTI είχε φτάσει στα 115,56 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερο από τις 24 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ προτείνουν επιβολή δασμών αντί εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Άνοδος 3,5% με «καύσιμα» από Κίνα και ευρωπαϊκό εμπάργκο

gazzetta
gazzetta reader insider insider