Άλμα 6% για την εβδομάδα στο Brent - Κέρδη 4,3% στο WTI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα 6% για την εβδομάδα στο Brent - Κέρδη 4,3% στο WTI
Με κέρδη για το πετρέλαιο ολοκληρώθηκε η τελευταία εβδομάδα πριν τον Ιούνιο και την «επίσημη» έναρξη των καλοκαιρινών συναλλαγών.

Το πετρέλαιο ολοκλήρωσε τις τελευταίες συναλλαγές πριν τον Ιούνιο και την «επίσημη» έναρξη των καλοκαιρινών συναλλαγών, με ισχυρά κέρδη και με ώθηση από την προοπτική ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Οι αναλυτές της Commerzbank αύξησαν πρόσφατα τις προβλέψεις τους για την τιμή του πετρελαίου για τα επόμενα τρία τρίμηνα, λόγω της αυξανόμενης πιθανότητας να συμφωνήσει η ΕΕ στο εμπάργκο κατά του ρωσικού πετρελαίου.

Αυτή η εξέλιξη θα αυξήσει τη ζήτηση για μη ρωσικό πετρέλαιο, γεγονός που αναμένεται να προσφέρει στήριξη τις τιμές του WTI και του Brent.

Ωστόσο, πιστεύουν ότι η αγορά πετρελαίου θα βρει ισορροπία μεταξύ διαθεσιμότητας και ζήτησης κατά το β' εξάμηνο του έτους, παρά τους κινδύνους για την προσφορά που παραμένουν, το οποίο είναι και ο λόγος που οι αναλυτές εκτιμούν πως οι τιμές θα υποχωρήσουν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, κατά το δεύτερο μισό του 2022.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού παράδοσης Ιουλίου (WTI), κέρδισαν 0,92% ή 1,03 δολάρια στα 115,13 δολάρια ανά βαρέλι, στην υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 11 Μαρτίου.

Τα συμβόλαια του brent παράδοσης Αυγούστου, κέρδισαν 1,7% ή 2,03 δολάρια στα 119,43 δολάρια ανά βαρέλι, το οποίο είναι και το ανώτερο επίπεδο που έχει αγγίξει σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών, από τις 25 Μαρτίου.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, το WTI ενισχύθηκε κατά 4,3%, στο 5ο διαδοχικό 5νθήμερο με κέρδη και το Brent σημείωσε άλμα 6%.

Αυτό το Σαββατοκύριακο και η Δευτέρα είναι το τριήμερο για την αργία της Memorial Day στις ΗΠΑ και δίνουν το σήμα για την έναρξη της «καλοκαιρινής σεζόν» στις αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη για τον χρυσό, με την προσοχή στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider