Συνεχίζονται οι κινήσεις πέριξ των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζονται οι κινήσεις πέριξ των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η προσοχή της ελληνικής αγοράς στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Κέρδη 3% για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, απώλειες για τη ΔΕΗ.

Τελευταία ενημέρωση: 14:05

Με μικρά κέρδη κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η αγορά ακολουθεί το κλίμα αναζήτηση κατεύθυνσης που παρατηρείται στα ευρωπαϊκά ταμπλό.

Η προσοχή βρίσκεται στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα στις ενεργειακές κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι επενδυτές αναμένουν το εάν τα μέτρα της Ένωσης θα οξύνουν τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στην ευρωπαϊκή οικονομία, εν μέσω προσδοκιών για αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων παγκοσμίως, όπως αυτές κατεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως αύριο, Τρίτη 31 Μαΐου, αναμένονται οι αλλαγές στους δείκτες του MSCI, που θα επηρεάσουν την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,43% στις 893,96 μονάδες, κοντά στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό και μακριά από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 901,17 μονάδων. Ο τζίρος ανέρχεται σε 38,97 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap ενισχύεται 0,40% στις 2.163 μονάδες, ο Mid Cap χάνει 0,38% στις 1.420 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ανεβαίνει 1,05% στις 616,17 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κερδίζει 3,03%, ενώ αντίθετα η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί 1,38%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider