Εβδομάδα «roller-coster» για τον χρυσό - Στο 1,9% οι απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομάδα «roller-coster» για τον χρυσό - Στο 1,9% οι απώλειες
«Ήταν μια εβδομάδα roller-coster για τον χρυσό, χάρη στο ευμετάβλητο δολάριο και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων».

Με απώλειες τόσο σε ημερήσιο, όσο και σε εβδομαδιαίο επίπεδο, έκλεισε η συνεδρίαση της Παρασκευής για τον χρυσό, μετά από μία εβδομάδα «roller-coster» για το πολύτιμο μέταλλο.

Οι αγορές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Fed, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας, οι οποίες αύξησαν τα επιτόκια τους αυτή την εβδομάδα. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας παρέμεινε σταθερή στη συνταγή της «χαλαρής νομισματικής πολιτικής».

«Ήταν μια εβδομάδα roller-coster για τον χρυσό, χάρη στο ευμετάβλητο δολάριο και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων», δήλωσε ο Lukman Otunuga της FXTMστο MarketWatch και πρόσθεσε πως ο χρυσός υποχώρησε στην εβδομάδα «καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις επιπτώσεις των αυξημένων επιτοκίων στην παγκόσμια ανάπτυξη».

Οι τιμές των μετάλλων

O χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 9,30 δολάρια ή 0,5%, στα 1.840,60 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο είχε πτώση 1,9%.

Το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έχασε κατά 30 σεντς ή 1,4% στα 21.587 δολάρια ανά ουγγιά, με απώλειες 1,6% στην εβδομάδα.

Η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου είχε πτώση 20,90 δολάρια ή 2,2%, στα 930,20 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ για την εβδομάδα έχασε 4,2%.

Το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου «βούλιαξε» κατά 67,80 δολάρια ή 3,6%, στα 1.798,70 δολάρια ανά ουγγιά, με απώλειες 5,7% στην εβδομάδα.

Ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου έκλεισε με πτώση στα 4,0135 δολάρια ανά λίβρα, υποχωρώντας 9 σεντς ή 2,3%. Στην εβδομάδα, ο χαλκός διολίσθησε κατά 6,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε το επιτόκιο στο 1,25% - Πέμπτη διαδοχική αύξηση

Fed: Αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης - Η μεγαλύτερη από το 1994

gazzetta
gazzetta reader insider insider