Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών στο πετρέλαιο παρά την ημερήσια άνοδο 3,2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών στο πετρέλαιο παρά την ημερήσια άνοδο 3,2%
Παρά την ημερήσια άνοδο, οι απώλειες παρέμειναν σε εβδομαδιαίο επίπεδο, συνεχίζοντας την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας. 

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής για το πετρέλαιο, με τις τιμές να ανακτούν μέρος των απωλειών των τελευταίων δύο ημερών, υπό την ανησυχία των επενδυτών για ύφεση της οικονομίας.

Παρά την ημερήσια άνοδο όμως, οι απώλειες παρέμειναν σε εβδομαδιαίο επίπεδο, συνεχίζοντας την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Αυγούστου, ενισχύθηκαν 3,2% ή 3,35 δολάρια στα 107.62 δολάρια ανά βαρέλι. Για την εβδομάδα, το WTI σημείωσε πτώση 0,3%, επηρεασμένο από το κλείσιμο της Πέμπτης το οποίο ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαΐου.

Tο συμβόλαιο του Brent, παραδόσης Αυγούστου, είχε άνοδο 2,8% ή 3 δολάρια στα 113,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ παρέμεινε στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι αναφορές του διοικητή της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο δεν έκαμψαν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, σενάριο που θα μειώσει κατά πολύ τη ζήτηση πετρελαίου στη διεθνή αγορά. Ο Πάουελ υπογράμμισε ξανά την πρόθεση της Fed για να ρίξει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στο 2%, από το 8,6% που βρίσκεται τώρα, μέσω της αύξησης των επιτοκίων της τράπεζας, γεγονός που μεγαλώνει το κόστος δανεισμού και τροφοδοτεί τις ανησυχίες για ύφεση.

Ακόμα, οι επενδυτές εστιάζουν στις κινήσεις που κάνει ο Τζο Μπάιντεν για την αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου στα καύσιμα για 3 μήνες, ώστε να μειωθεί το κόστος για την ενέργεια που πληρώνουν οι Αμερικανοί πολίτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Κέρδη για την συνεδρίαση, απώλειες για την εβδομάδα - Χειρότερη εβδομάδα 12μήνου ο χαλκός

gazzetta
gazzetta reader insider insider