Χρυσός: Πτώση άνω του 3% στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Πτώση άνω του 3% στην εβδομάδα
Ανοδικά έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, αφού οπισθοχώρησε προσωρινά μετά την ανακοίνωση των καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων για την απασχόληση.

Ανοδικά έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, αφού οπισθοχώρησε προσωρινά μετά την ανακοίνωση των καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε την τέταρτη διαδοχική του πτώση καθώς η γενικότερη ισχύς του δολαρίου άσκησε πιέσεις στις τιμές εμπορευμάτων.

Το πολύτιμο μέταλλο κατάφερε να ανακτήσει μόνο ένα μικρό μέρος των ζημιών που οδήγησαν τις τιμές στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των εννέα μηνών αυτή την εβδομάδα.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 2,60 δολάρια ή σχεδόν 0,2% στα 1.742,30 δολάρια ανά ουγγιά. Η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου, που έκλεισε την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023, κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 3,3%.

Στο μεταξύ, το ασήμι παραδόσεως Σεπτέμβριου πρόσθεσε 5 σεντς ή σχεδόν 0,3% στα 19,236 δολάρια ανά ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας, έκλεισε με πτώση 2,2%. Η πλατίνα Οκτωβρίου έκλεισε στα 882,80 δολάρια ανά ουγγιά, με άνοδο 17 δολαρίων ή 2%. Για την εβδομάδα, σημείωσε άνοδο 1,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider