Κάτω από τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο, με περιορισμένο τζίρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο, με περιορισμένο τζίρο
Κοντά στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο της ελληνικής αγοράς για τη Δευτέρα. Απώλειες άνω του 5% για τη μετοχή της Ελλάκτωρ.

Με μικρές απώλειες έκλεισε την πρώτη μέρα της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις μικρές διακυμάνσεις και τον χαμηλό τζίρο να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Δευτέρας για την ελληνική αγορά.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον, η αγορά συνεχίζει να αποτιμά τις εξαγγελίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την περασμένη εβδομάδα, με την Barclays να υποστηρίζει πως η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων, η οποία ήταν αντίθεση από τις εκτιμήσεις του Ιουνίου για αύξηση κατά 25 μονάδες, βασίστηκε σε δύο νέα δεδομένα: i) την ισχυρότερη δυναμική του πληθωρισμού από τον Ιούνιο και, εν μέρει, την υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου έκτοτε και ii) την ενεργοποίηση και την λειτουργική ετοιμότητα των εργαλείων για την αποφυγή του κατακερματισμού - πρώτα η επανεπένδυση των λήξεων μέσω του PEPP και το TPI - που επιτρέπουν ταχύτερη ομαλοποίηση.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έχασε 0,30% στις 828,89 μονάδες με τον τζίρο κοντά στο 32 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 833,65 μονάδες και χαμηλό κοντά στα 826,36, κοντά στην τιμή κλεισίματος.

Ο Large Cap υποχώρησε 0,17% στις 1.989 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε 0,65% στις 1.351 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε 0,62% στις 494,65 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, απώλειες 2,81% κατέγραψε η Ελλάκτωρ, πτώση 2,59% σημείωσε η Εθνική Τράπεζα και 0,27% η ΔΕΗ.

Αντίθετα, κέρδη 2,47% σημείωσε η MIG και άνοδο 1,10% η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider