Στο πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
«Οπισθοχωρούν» ελαφρώς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, σε ευθυγράμμιση με την τάση αποστροφής προς τον κίνδυνο που καταγράφεται στις διεθνές αγορές, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται το εάν το ράλι του περασμένου μήνα έχει περιθώριο να εξελιχθεί περαιτέρω. 

«Οπισθοχωρούν» ελαφρώς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, σε ευθυγράμμιση με την τάση αποστροφής προς τον κίνδυνο που καταγράφεται στις διεθνές αγορές, με τους επενδυτές να αξιολογούν το εάν το ράλι του περασμένου μήνα έχει περιθώριο να εξελιχθεί περαιτέρω.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,73% στις 433 μονάδες, με τις μετοχές πρώτων υλών να καταγράφουν απώλειες άνω του 1,5%. Ο δείκτης έκανε ντεμπούτο στον Αύγουστο με μικρές απώλειες, έχοντας αφήσει πίσω του τον καλύτερο μήνα από τον Νοέμβριο του 2020.

Τα κέρδη που ανακοινώνουν οι επιχειρήσεις παραμένουν βασικός καταλύτης για την κίνηση μεμονωμένων μετοχών. Η ατζέντα της ημέρας περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των BP, Ferrari, Maersk και Uniper.

Η BP εμφάνισε αυξημένα κέρδη β΄ τριμήνου με τον βρετανικό ενεργειακό κολοσσό να έχει βγει κερδισμένος από την άνοδο στις τιμές των εμπορευμάτων. Μάλιστα, ανακοίνωσε αύξηση 10% στο τριμηνιαίο μέρισμα, οδηγώντας το στα 6,006 σεντς ανά μετοχή.

Στην «κορυφή» του Stoxx 600 βρίσκεται η μετοχή της αυστριακής Raiffeisen Bank η οποία κινείται στο +5,5% μετά και την ισχυρή άνοδο κερδοφορίας που ανακοίνωσε για το τρίμηνο. Στον «πάτο» του δείκτη βρίσκεται αντίθετα η Travis Perkins, με βουτιά άνω του 10% μετά και την πτώσην στα κέρδη α' εξαμήνου.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές στην Ασία υποχώρησαν, με την κινεζική αγορά να ηγείται των απωλειών, καθώς εντείνεται η γεωπολιτική ένταση γύρω από την πιθανή επίσκεψη της Προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Τα futures των αμερικανικών δεικτών υποχωρούν αυτή την ώρα, με τους επενδυτές να μην έχουν πειστεί πως θα σταματήσουν οι πιέσεις στα assets υψηλού κινδύνου. Πτωτικά κινούνται επίσης το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εξαιτίας των ανησυχιών γύρω αό την επίσκεψη Πελόζι αλλά και των αδύναμων στοιχείων από τις ΗΠΑ, με τη μεταποιητική δραστηριότητα να εξασθενεί τον Ιούνιο, πυροδοτώντας νέους φόβους για παγκόσμια ύφεση.

Στο ταμπλό

Ο Euro Stoxx 50 χάνει 0,54% στις 3.685 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 7.416 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται στο -0,56% και τις 13.404 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 γράφει απώλειες 0,36% στις 6.413 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο χάνει 0,6% στις 22.302 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κινείται στο +0,1% και τις 8.098 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider