Νέο υψηλό 14 ετών για το φυσικό αέριο - Περιορισμένες απώλειες για το WTI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο υψηλό 14 ετών για το φυσικό αέριο - Περιορισμένες απώλειες για το WTI
Οι τιμές του φυσικού αερίου σημείωσαν νέο ράλι, αντλώντας ώθηση από τα νέα ιστορικά υψηλά στην Ευρώπη.

Με περιορισμένες απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας για το αμερικανικό αργό, με φόντο τις ανησυχίες των επενδυτών για περιορισμένες προμήθειες.

Την ίδια ώρα το φυσικό αέριο «σκαρφάλωσε» σε νέο υψηλό 14ετίας, καθώς οι φόβοι για ελλείψεις στην Ευρώπη επηρέασαν την αμερικανική αγορά.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αργού (WTI) παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 54 σεντς ή 0,6% κλείνοντας στα 90,23 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά το χαμηλό των 86,60 δολαρίων. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών. Το συμβόλαιο του Οκτωβρίου, το πιο κοντινό συμβόλαιο πλέον, έκλεισε στα 90,36 δολάρια, με πτώση 8 σεντς ή σχεδόν 0,1%.

Το Brent συμβολαίου Οκτωβρίου υποχώρησε 24 σεντς ή σχεδόν 0,3% στα 96,48 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures.

Το συμβόλαιο φυσικού αερίου Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 34 σεντς ή 3,7% κλείνοντας στα 9,68 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, καταγράφοντας νέο υψηλό 14 ετών, από τον Ιούλιο του 2008, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones Market Data.

Όπως σημειώνεται, οι τιμές του φυσικού αερίου σημείωσαν νέο ράλι, αντλώντας ώθηση από τα νέα ιστορικά υψηλά στην Ευρώπη στον απόηχο της ανακοίνωσης της Gazprom την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα κλείσει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream προκειμένου να εκτελέσει εργασίες συντήρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση 6 στις 6 για τον χρυσό

Κύπρος: Eni και TotalEnergies εντόπισαν μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider