Πτώση 5,5% για το πετρέλαιο - Η πιο απότομη πτώση σε περίπου ένα μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 5,5% για το πετρέλαιο - Η πιο απότομη πτώση σε περίπου ένα μήνα
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα συμβόλαια του πετρελαίου, καταγράφοντας την πιο απότομη πτώση σε περίπου ένα μήνα.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα συμβόλαια του πετρελαίου, καταγράφοντας την πιο απότομη πτώση σε περίπου ένα μήνα, υπό τους φόβους ότι η εξασθένηση των παγκόσμιων οικονομιών λόγω του πληθωρισμού θα αμβλύνει τη ζήτηση καυσίμων.

Τις προηγούμενες ημέρες οι φόβοι για την ήδη περιορισμένη προσφορά, έδωσαν ώθηση στον «μαύρο χρυσό», με την Σαουδική Αραβία να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών στην παραγωγή από τον OPEC+, όμως οι αναλυτές προειδοποιούν για τον κίνδυνο της ύφεσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη, κάτι που θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη ζήτηση των καυσίμων.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου για το WTI μειώθηκε κατά 5,37 δολάρια, ή 5,5% με την τιμή να διαμορφώνεται στα 91,64 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για τον Οκτώβριο υποχώρησαν 7,12 δολάρια ή 6,8%, στα 97,97 δολάρια το βαρέλι αφού άγγιξαν το χαμηλό της συνεδρίασης των 97,91 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Συνεχίστηκε το πτωτικό σερί - Η χειρότερη απόδοση του μήνα

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Πάνω από 1,65 ευρώ το λίτρο η τιμή τον Οκτώβριο»

gazzetta
gazzetta reader insider insider