Κέρδη στην Wall Street παρά το αρχικό «μούδιασμα» από τις δηλώσεις Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street παρά το αρχικό «μούδιασμα» από τις δηλώσεις Πάουελ
Σε θετικό κλείσιμο οδηγήθηκαν οι μετοχές της Wall Street μετά από έντονες εναλλαγές προσήμων, με τους επενδυτές να «σαστίζουν» από τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ περί προσήλωσης της Fed στην καταπολέμηση του πληθωρισμού η οποία ανοίγει τον δρόμο για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Σε θετικό κλείσιμο οδηγήθηκαν οι μετοχές της Wall Street μετά από έντονες εναλλαγές προσήμων, με τους επενδυτές να «σαστίζουν» από τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ περί προσήλωσης της Fed στην καταπολέμηση του πληθωρισμού η οποία ανοίγει τον δρόμο για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Στο θετικό κλίμα ενδεχομένως να συνέβαλαν και τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας που έδειξαν μείωση του αριθμού νέων αιτήσεων για επιδόματα την τελευταία εβδομάδα.

Ειδικότερα, παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 193 μονάδες ή κατά 0,61% στις 31.774 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 26 μονάδων ή 0,66%, κλείνοντας στις 4.006 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq «πρασίνισε» με +0,60% ή +70 μονάδες στις 11.862 μονάδες.

Άλμα σχεδόν 19% έκανε η μετοχή της Regeneron, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το φάρμακό της, Eylea, είχε καλή απόδοση σε δύο βασικές κλινικές δοκιμές για χρήση σε ασθενείς με διαβητικό οίδημα ωχράς κηλίδας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, μιλώντας στο Ινστιτούτο Cato, επανέλαβε τη θέση του ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. Παράλληλα «έστειλε σήμα» πως δεν πρέπει να αναμένουμε σύντομα μια παύση στην αύξηση των επιτοκίων ή μια στροφή σε μείωσή τους.

«Η ιστορία προειδοποιεί έντονα κατά της πρόωρης χαλάρωσης της πολιτικής», δήλωσε ο Πάουελ. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε έντονα αφοσιωμένοι σε αυτό το έργο και θα συνεχίσουμε σε αυτό μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά».

Στη Γηραιά Ήπειρο, η ΕΚΤ αύξησε για δεύτερη διαδοχική αύξηση τα βασικά της επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, με το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων να είναι ορθάνοιχτο με τις πληθωριστικές τάσεις να αυξάνονται.

Μάκρο

Οι νέες αιτήσεις Αμερικανών για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλό τριών μηνών, με την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, ακόμη και όταν η Fed αυξάνει τα επιτόκια.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 6.000 και υποχώρησαν στις 222.000 την εβδομάδα που έληξε στις 3 Σεπτεμβρίου από 228.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στις 240.000.

Φώτο: associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider