Χρυσός: Συνεχίστηκε το σερί των απωλειών

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Συνεχίστηκε το σερί των απωλειών
Διαγράφηκαν τα κέρδη από τις αρχές αυτής της εβδομάδας που οφείλονταν στις προσδοκίες για πτώση του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή σημειώνοντας σερί συνεχόμενων απωλειών, διαγράφοντας τα κέρδη από τις αρχές αυτής της εβδομάδας που οφείλονταν στις προσδοκίες για πτώση του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed.

Έτσι:

  • O χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 20,80 δολάρια ή σχεδόν 1,3%, για να διαμορφωθεί στα 1.644,60 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex. Οι τιμές με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισαν 0,7% χαμηλότερα για την εβδομάδα, αφού σημείωσαν κέρδη σχεδόν 0,5% την περασμένη εβδομάδα.
  • Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 35 σεντς, ή 1,8%, στα 19,147 δολάρια ανά ουγγιά μετά τα κέρδη 5,5% της περασμένης εβδομάδας. Κέρδισε 0,4% αυτή την εβδομάδα.

Οι ελπίδες ότι η Fed θα συνεχίσει με μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων μετά τη συνεδρίαση τον Νοέμβριο βοήθησε στην παροχή στήριξης στις τιμές του χρυσού και του ασημιού, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι αβέβαιοι εάν η κορύφωση της διαδικασίας σύσφιξης έχει πραγματικά περάσει.

Τώρα, η μπάλα είναι στο γήπεδο της Fed και η τύχη των τιμών των πολύτιμων μετάλλων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κεντρική τράπεζα.

Το χρονικό σημείο κατά το οποίο στην πραγματικότητα «φθάνουμε στο μέγιστο της επιθετικότητας θα πρέπει να αποτελεί μια καλή ευκαιρία αγοράς για χρυσό, καθώς τα πραγματικά επιτόκια θα πρέπει να υποχωρήσουν με μια ευκολότερη στάση νομισματικής πολιτικής», ανέφεραν στο Marketwatch αναλυτές της Sevens Report Research.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες για τον χρυσό, με ανησυχίες για τα επιτόκια της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider