Ανοδική αναμονή στην Wall Street, ενόψει του πληθωρισμού και των επιτοκίων στις ΗΠΑ

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδική αναμονή στην Wall Street, ενόψει του πληθωρισμού και των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Κέρδη για το αμερικανικό χρηματιστήριο με την προσοχή στην FOMC της Fed.

Τελευταία ενημέρωση: 20:16

Άνοδος καταγράφεται για τη Δευτέρα στην Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο να βρίσκεται στις ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού και στη επιτοκιακή πολιτική των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,83% ή 276,23 μονάδες στις 33.752 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,49% ή 19,22 μονάδες στις 3.953 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,23% ή 24,39 μονάδες στις 11.029 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως για την περασμένη εβδομάδα και οι τρεις δείκτες σημείωσαν απώλειες άνω του 2%, γράφοντας τη χειρότερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο.

Η προσοχή στην Fed

Η Wall Street τελεί εν αναμονή των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και των αποφάσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Την Τρίτη αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία κατά τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές εκτιμούν πως ο πληθωρισμός θα παρουσιάσει κάμψη από το 7,7% του Οκτωβρίου, ενώ περιμένουν αποκλιμάκωση και από στο επίπεδο του δομικού πληθωρισμού από το 6,3% του Οκτωβρίου.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έρχονται καθώς την Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις αύξησης των βασικών επιτοκίων της Fed την Τετάρτη, μετά από τη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC). Οι αναλυτές σε ποσοστό 91% αναμένουν νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 0,50%, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group.

Η προσοχή στρέφεται στις επόμενες κινήσεις της Fed και στο εάν η τράπεζα θα «δείξει» πρόθεση για χαλάρωση στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως και στις ανακοινώσεις της Fed για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως έρευνα της New York Fed αναφέρει πως το επίπεδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,2% έναντι 5,9% στην αντίστοιχη έρευνα του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην ιστορία των σχετικών ερευνών της New York Fed.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Άνοδο κοντά στο 2% σημειώνει η μετοχή της Microsoft, αφότου έγινε γνωστό πως ο τεχνολογικός κολοσσός υπέγραψε δεκαετή συνεργασία με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ενώ παράλληλα κατέλαβε ένα μερίδιο σχεδόν 4% σε αυτό.

Η συνεργασία περιλαμβάνει δεδομένα και αναλύσεις επόμενης γενιάς, καθώς και λύσεις υποδομής cloud, σύμφωνα με ανακοίνωση του LSEG. Σε αυτά περιλαμβάνονται μια νέα υποδομή για data καθώς και λύσεις ανάλυσης και μοντελοποίησης με τα Microsoft Azure, AI και Microsoft Teams.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σκέψεις για απόδοση εγκληματικών κατηγοριών στην Binance για ξέπλυμα χρήματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider