Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο, μετά από τη «βουτιά» της περασμένης εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο, μετά από τη «βουτιά» της περασμένης εβδομάδας
Μετά από τις ισχυρότερες απώλειες για τον «μαύρο χρυσό» από τον περασμένο Μάρτιο.

Μεγάλη άνοδο κατέγραψαν για τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, σε μια κίνηση ανάκαμψης μετά από την περασμένη εβδομάδα που έφερε τις ισχυρότερες απώλειες για τον «μαύρο χρυσό» από τον περασμένο Μάρτιο.

Ψηλά στην προσοχή των επενδυτών βρίσκονται οι εξελίξεις γύρω από την διαρροή πετρελαίου από τον αγωγό Keystone της TC Energy στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή στην ιστορία του Keystone και μία από τις πέντε μεγαλύτερες διαρροές επί στεριάς που έχουν συμβεί από το 2010, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο των ΗΠΑ.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής το πότε η ροή του αγωγού θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, με την έλλειψη της διάθεσης πετρελαίου λόγω της διαρροής να ενισχύει τη ζήτηση του.

Εξάλλου, οι αναλυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) για τα επιτόκια της, προσδοκώντας περαιτέρω στοιχεία για το εάν η αμερικανική οικονομία μπορεί να βρεθεί σε περιβάλλον ύφεσης το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιανουαρίου, ενισχύθηκαν 2,15% δολάρια ή 3% στα 73.17 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Φεβρουαρίου, το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) κερδίζουν 2,42% ή 1,82 δολάρια στα 77.91 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Ο Ερντογάν μιλά για εντοπισμό κοιτάσματος πετρελαίου, αξίας 12 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider