OPEC: Αμετάβλητη η εκτίμηση για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2022 και το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
OPEC: Αμετάβλητη η εκτίμηση για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2022 και το 2023
«Μια επίλυση στη γεωπολιτική σύγκρουση της Ανατολικής Ευρώπης και μια χαλάρωση της πολιτικής μηδενικής ανοχής για τον κορονοϊό στην Κίνα» μπορούν να επιδράσουν θετικά στη ζήτηση πετρελαίου.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2022 και το 2023, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του Οργανισμού που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον OPEC, η ζήτησε πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 2,25 εκατ. βαρέλι ημερησίως και για το 2022 αναμένεται πως η ζήτηση θα ανέλθει σε 2,55 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Οι εκτιμήσεις δεν εμφανίζουν διαφορά σε σχέση με την αντίστοιχη έκθεση του Οργανισμού τον Νοέμβριο.

Ο OPEC σημειώνει πως «παρ' ότι οι αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία είναι υψηλές και παρατηρούνται ρίσκα για τις βασικές οικονομίες, έχουν προκύψει δεδομένα που μπορούν να αντισταθμίσουν τις τωρινές και τις επερχόμενες προκλήσεις», με την έκθεση να αναφέρει πως «μια επίλυση στη γεωπολιτική σύγκρουση της Ανατολικής Ευρώπης και μια χαλάρωση της πολιτικής μηδενικής ανοχής για τον κορονοϊό στην Κίνα» μπορούν να επιδράσουν θετικά στη ζήτηση πετρελαίου.

Παρά τη διατήρηση των προηγούμενων εκτιμήσεων για το σύνολο του τρέχοντος και του επόμενου έτους, ο OPEC προχώρησε σε μικρή υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τη ζήτηση πετρελαίου στο δ' τρίμηνο του 2022 και το α' τρίμηνο του 2023, μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Τα σενάρια για την πορεία των τιμών – Γιατί η αγορά πιέζει για παράταση επιδότησης 

gazzetta
gazzetta reader insider insider