Πετρέλαιο: H μέτρια άνοδος της ημέρας δεν αντέστρεψε την εβδομαδιαία πτώση κατά 8%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: H μέτρια άνοδος της ημέρας δεν αντέστρεψε την εβδομαδιαία πτώση κατά 8%
Οι τιμές για το συμβόλαιο του πρώτου μήνα έχασαν 8,1% για την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Δεν κατάφεραν να κρατήσουν ένα μεγάλο μέρος των κερδών που σημειώνονταν στο ξεκίνημα των συναλλαγών της Παρασκευής οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου, ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση με μία μέτρια άνοδο, η οποία δεν ήταν αρκετή για να αντιστρέψει την «βουτιά» 8% σε εβδομαδιαία βάση.

Στο τέλος μιας «βίαιης» εβδομάδας για το αργό πετρέλαιο, με τις τιμές να καταγράφουν το χειρότερο ξεκίνημα του έτους από τη δεκαετία του 1990, «είδαμε μια μέτρια σταθεροποίηση των τιμών τις τελευταίες δύο ημέρες», δήλωσε στο Marketwatch ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην CMC Markets UK.

«Η αδυναμία στις αρχές του έτους φαίνεται να οφείλεται στην ανησυχία ότι η ζήτηση είναι πιθανό να είναι ασθενής κατά το α’ εξάμηνο του έτους και στην προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσε να πέσει σε ύφεση το 2023», προσέθεσε.

Έτσι, το αμερικανικό αργό παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 10 σεντς, ή 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 73,77 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι τιμές για το συμβόλαιο του πρώτου μήνα έχασαν 8,1% για την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Το brent παράδοσης Μαρτίου έχασε 12 σεντς ή σχεδόν 0,2% στα 78,85 δολάρια το βαρέλι στο ICE, με μία εβδομαδιαία πτώση 8,5%.

WTI και brent σημείωσαν την πρώτη τους εβδομαδιαία πτώση εδώ και 4 εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη

Χρυσός: Άνοδος την Παρασκευή και κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider