Η αισιοδοξία επέστρεψε στην Wall Street μετά από εταιρικά αποτελέσματα και πληθωρισμό

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αισιοδοξία επέστρεψε στην Wall Street μετά από εταιρικά αποτελέσματα και πληθωρισμό
Πρόκειται για την δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τους S&P 500 και Nasdaq.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, στον απόηχο των ανακοινώσεων των εισηγμένων για τις επιδόσεις τους στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, ενώ η αισιοδοξία κάνει εκ νέου την εμφάνισή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τη νέα αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη τον Δεκέμβριο.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 34.302 μονάδες, ενισχυμένος κατά 112 μονάδες ή 0,33%, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 3.999 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,4%. Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,71% στις 11.079 μονάδες.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόκειται για την δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τους S&P 500 και Nasdaq, ενώ οι δύο δείκτες σημείωσαν την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τον περασμένο Νοέμβριο. O S&P 500 έκλεισε τις πέντε συνεδριάσεις με άνοδο 2,67%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 4,82%. Ο Dow Jones κέρδισε 2% από την Δευτέρα.

Μάκρο

Σημαντική αύξηση, μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εμφάνισε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ κατά τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 64,6 μονάδες έναντι 59,7 μονάδων τον Δεκέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60,7 μονάδες. Οι 64,6 μονάδες είναι η καλύτερη μέτρηση των τελευταίων 9 μηνών.

Οι τιμές εξαγωγών στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο ενισχύθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο 0,4% έναντι συρρίκνωσης 0,6% τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 0,9%. Σε ετήσια βάση, οι τιμές εξαγωγών ενισχύθηκαν 3,5% έναντι άνοδο 2,7% τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 2,2%.

Αντίθετα, πτώση κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ, καθώς σε μηνιαίο επίπεδο συρρικνώθηκαν 2,6% έναντι συρρίκνωσης 0,3% τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωσης 0,7%. Σε ετήσια βάση, παρουσίασαν άνοδο 5% έναντι ανόδου 6,3% τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 7,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

S&P: Οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων μπορούν να προσθέσουν 8,6 τρισ. δολάρια στο παγκόσμιο χρέος

Σε υψηλά 9μήνου ο χρυσός - «Έπιασε» ξανά τα 1.900 δολάρια

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο - Στο +8,3% «έκλεισε» την εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider