Με στόχο τις 1.100 μονάδες το Χρηματιστήριο και την προσοχή στην ΕΚΤ

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με στόχο τις 1.100 μονάδες το Χρηματιστήριο και την προσοχή στην ΕΚΤ
Η άνοδος της Mytilineos ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά, με την προσοχή των επενδυτών στη Φρανκφούρτη.

Ήπια άνοδο καταγράφει για την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθώντας να ανακτήσει τα επίπεδα των 1.100 μονάδων, με την ελληνική αγορά να φαίνεται πως «αντιστέκεται» στο αρνητικό κλίμα που καταγράφεται στο εξωτερικό πριν από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το μεσημέρι η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα όσα θα αναφέρει η επικεφαλής της ευρωτράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, για τις κινήσεις της ΕΚΤ στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής της το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, «δείχνοντας» προς ενδεχόμενο παύση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, επέλεξε να είναι προσεχτικός και από τις δηλώσεις του προκύπτει πως δεν θέλησε να «κλειδώσει» το τέλος στις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.

Στα του ελληνικού ενδιαφέροντος και με την προεκλογική περίοδο για την κάλπη της 21ης Μαΐου να φουντώνει, οι επενδυτές στρέφονται στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η Mytilineos ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 143 εκατ. ευρώ έναντι 67 εκατ. ευρώ το A’ τρίμηνο του 2022. Αντίστοιχα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε €1,04, αυξημένα κατά 109% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 0,27% στις 1.098 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώνεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap ανεβαίνει 0,27% στις 2.663 μονάδες, ο Mid Cap ισχυροποιείται 0,28% στις 1.620 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών κερδίζει 0,62% στις 818,61 μονάδες.

Στην κίνηση των δεικτών, η μετοχή της Mytilineos κερδίζει 2,3%.

Αντίθετα, απώλειες 1,9% καταγράφει η μετοχή της Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider