Ιαπωνία: Σε υψηλά 33 ετών το χρηματιστήριο του Τόκιο ενόψει της συνόδου των G7

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Σε υψηλά 33 ετών το χρηματιστήριο του Τόκιο ενόψει της συνόδου των G7
Oι αγορές της ευρύτερης Κίνας βρίσκονται στον αντίποδα: Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 1,49% και ο Shanghai Composite υποχωρεί  0,44% στην ηπειρωτική Κίνα. Ο Shenzhen είναι οριακά χαμηλότερα.

Σε υψηλά άνω των 30 ετών διαπραγματεύονται οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Τόκιο ενόψει της έναρξης της συνόδου των G7 που ξεκινά σήμερα στην Ιαπωνία, ενώ συνολικά οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού γνωρίζουν άνοδο ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street αποβραδίς, καθώς κυριαρχεί η αισιοδοξία πως τελικά θα υπάρξει σύντομα μία συμφωνία για το όριο του αμερικανικού δημόσιου χρέους.

Οι ιαπωνικές μετοχές σημειώνουν την καλύτερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο με τον Nikkei 225 την Παρασκευή να κερδίζει άνω του 80%, διατηρούμενος στα υψηλότερα επίπεδά του από το 1990 ενώ ο Topix κερδίζει 0,33%, καταγράφοντας το έκτο νικηφόρο σερί του. Ο βασικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 3,4% σε ετήσια βάση, μένοντας πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας στις 9:00 ώρα Ελλάδας σημειώνει άνοδο 0,43%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,56% και ο Kosdaq 0,27%.

Εντωμεταξύ, οι αγορές της ευρύτερης Κίνας βρίσκονται στον αντίποδα: Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 1,49% και ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,44% στην ηπειρωτική Κίνα. Ο Shenzhen είναι οριακά χαμηλότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

G7: Ο Ζελένσκι θα συμμετάσχει διά ζώσης στη σύνοδο κορυφής στην Ιαπωνία

Fujitsu General: «Κόλλησε» το mega deal των 1,1 δισ. δολαρίων

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ πως ασκούν «διπλωματία καταναγκασμού»

gazzetta
gazzetta reader insider insider