Κλείσιμο στο «κόκκινο» για τις ευρωαγορές με το βλέμμα στο χρέος των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλείσιμο στο «κόκκινο» για τις ευρωαγορές με το βλέμμα στο χρέος των ΗΠΑ
Σε «κόκκινο» έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές κρατούν το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους. 

Σε «κόκκινο» έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές κρατούν το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,6% στις 466,1 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,1% στις 7.762,95 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 1,33% στις 7.378,71 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε 0,44% χαμηλότερα στις 16.152,86 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,5% στις 27.174,97 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να χάνει 0,41% στις 9.267 μονάδες.

Η μετοχή της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Julius Baer γνώρισε «βουτιά» 8,15% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα α' τριμήνου.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις γύρω από το «ταβάνι» του αμερικανικού χρέους και με τον χρόνο να πιέζει.

Χθες, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, χωρίς εντούτοις να καταλήξουν σε συμφωνία, χαρακτηρίζοντας αργότερα τη συζήτησή τους «παραγωγική».

Νωρίτερα, είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη για επίτευξη συμφωνία για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους, αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη «καταστροφική» χρεοκοπία ακόμα και την 1η Ιουνίου.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην οικονομία της Ευρωζώνης για τον Μάιο, σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς δείκτες της S&P Global. Ο σύνθετος PMI για την Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες έναντι 54,1 μονάδων τον Απρίλιο.

Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναβάθμισε τις προβλέψεις του για τη βρετανική οικονομία, εκτιμώντας ότι θα αποφύγει την ύφεση.

Συγκεκριμένα, αναμένει πως η βρετανική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη 0,4% για το τρέχον έτος έναντι ύφεσης που ανέμενε στην τελευταία έκθεση τον Απρίλιο. Για το 2024 η ανάπτυξη αναμένεται να φτάσει το 1% και το 2% για το 2025 και το 2026.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι μετοχές των πολυτελών brands της Ευρώπης «έχασαν» 30 δισ. δολάρια σε μια μέρα

JP Morgan: Φύγετε από τις μετοχές, αγοράστε χρυσό, κρατήστε τα μετρητά

gazzetta
gazzetta reader insider insider