Πετρέλαιο: Τέταρτο σερί τρίμηνο απωλειών για το brent - Με θετικό πρόσημο ο Ιούνιος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τέταρτο σερί τρίμηνο απωλειών για το brent - Με θετικό πρόσημο ο Ιούνιος
Απώλειες 6% στο β' τρίμηνο για το ευρωπαϊκό αργό. Στο -6,7% το WTI.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις του Ιουνίου οι τιμές του πετρελαίου, κλείνοντας με τη μηνιαία τους επίδοση με θετικό πρόσημο για πρώτη φορά από τις αρχές του έτους.

Ωστόσο, στο β' τρίμηνο οι τιμές υποχώρησαν εκ νέου, επεκτείνοντας το αρνητικό σερί του «μαύρου χρυσού» για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο όσον αφορά στο brent και για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο όσον αφορά στο WTI.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό WTI κέρδισε σχεδόν 4% μέσα στο Ιούνιο, ενώ έχασε 6,7% από τον Μάρτιο, καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση σε συνδυασμό με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έπληξαν το πετρέλαιο και στο β' τρίμηνο του 2023.

Την Παρασκευή, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου του West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 70,64 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,1%.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό, με τα συμβόλαια Αυγούστου να κλείνουν στα 74,90 δολάρια/βαρέλι στην τελευταία τους διαπραγμάτευση σημειώνοντας κέρδη 0,56 δολαρίων/βαρέλι ή 0,8%, ενώ τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου έκλεισαν με άνοδο 1,2% στα 75,41 δολάρια/βαρέλι. Ο Ιούνιος βρήκε το brent υψηλότερα κατά 3,1% , ενώ στο τρίμηνο υποχώρησε κατά 6,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Απώλειες 3% στο τρίμηνο παρά τη σημερινή αντίδραση - Στο -17% το παλλάδιο

Bitcoin: Με ακόμα ένα τρίμηνο κερδών, επεκτείνει την κυριαρχία του στα cryptos

gazzetta
gazzetta reader insider insider