Ευρωαγορές: Κλείσιμο στο «πράσινο» καθώς καταλαγιάζει η «καταιγίδα» με τις ιταλικές τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Κλείσιμο στο «πράσινο» καθώς καταλαγιάζει η «καταιγίδα» με τις ιταλικές τράπεζες
Οι αγορές υποχώρησαν την Τρίτη, με τις μεγαλύτερες απώλειες στις τραπεζικές μετοχές της Ιταλίας.

«Έσπασε» το κλίμα της ανησυχίας και απαισιοδοξίας που προκάλεσε η απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι για έκτακτη φορολόγηση στις ιταλικές τράπεζες και τις πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσε να επιφέρει, με τους δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κλείνουν με κέρδη τις συνεδριάσεις της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται πως οι αγορές υποχώρησαν την Τρίτη, με τις μεγαλύτερες απώλειες στις τραπεζικές μετοχές της Ιταλίας, μετά από την απόφαση της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι για έκτακτο φόρο στα υπερκέρδη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας διευκρίνησε πως ο φόρος μπορεί να αφορά το 0,1% των συνολικών assets των τραπεζών, διασκεδάζοντας τις αρνητικές εντυπώσεις για την πορεία των τραπεζών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Εξάλλου, οι επενδυτές αποτιμούν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Κίνα κατά τον Ιούλιο που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη. Θα ακολουθήσουν την Πέμπτη τα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού πληθωρισμού κατά τον περασμένο μήνα, ώστε να δουν το κατά πόσο οι αυξήσεις των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) έχουν καταφέρει να επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Στο κλείσιμο των δεικτών ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,35% στις 460,21 μονάδες ενώ ο EuroStoxx 50 ενισχύθηκε 0,65% στις 4.316 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 0,83% στις 7.589 μονάδες, στη Γερμανία ο DAX κέρδισε 0,48% στις 15.851 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,72% στις 7.322 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 1,29% στις 28.303 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε άνοδο 0,56% στις 9.354 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rebound για τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών μετά την «αναδίπλωση» Μελόνι

Οι αγορές «τρόμαξαν» τη Μελόνι - UBS: Νέα ανατροπή στο «story» των ιταλικών τραπεζών

JP Morgan: Βαρύ πλήγμα για τις ιταλικές τράπεζες από τον έκτακτο φόρο Μελόνι

gazzetta
gazzetta reader insider insider