Έβδομη σερί εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έβδομη σερί εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο
Την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών «επισφράγισε» το πετρέλαιο την Παρασκευή

Την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών «επισφράγισε» το πετρέλαιο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στον περιορισμό των προμηθειών ως αποτέλεσμα των περικοπών που είχαν ανακοινωθεί από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Πιο αναλυτικά, το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 0,5%, φθάνοντας τα 83,19 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με κέρδη 0,5% για την εβδομάδα. Το Βrent παράδοσης Οκτωβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 0,5%, για να διαμορφωθεί στα 86,81 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, με εβδομαδιαία άνοδο 0,7%.

Η βενζίνη παράδοσης Σεπτεμβρίου έκανε άλμα 2,1% στα 2,965 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας εβδομαδιαία κέρδη 6,5%. Το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε 1% στα 3,122 δολάρια το γαλόνι, αλλά «έσωσε» την εβδομάδα με άνοδο 1,9%. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Σεπτεμβρίου ισχυροποιήθηκε 0,3% στα 2,77 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με εβδομαδιαία κέρδη 7,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρή διόρθωση και «κόκκινος» Αύγουστος στο Χρηματιστήριο

Χρυσός: Η χειρότερη εβδομάδα εδώ και 1,5 μήνα - Απώλειες 1,5%

Κλείσιμο της εβδομάδας στο «κόκκινο» για τις ευρωαγορές - «Άλμα» 4,7% για την UBS

gazzetta
gazzetta reader insider insider