Απώλειες άνω του 1% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες άνω του 1% για το πετρέλαιο
Το αργό WTI υποχώρησε κατά 1,8% και το Brent 1,5%.

Πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, έπειτα από έναν ακόμη γύρο απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα, τον οποίο ακολούθησαν μειώσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα στο Πεκίνο.

Το αργό WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 1,52 δολάρια ή 1,8%, κλείνοντας στα 80,99 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Οκτωβρίου υποχώρησε 1,32 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθεί στα 84,89 δολάρια το βαρέλι στο lCE Futures Europe.

Παράλληλα, η βενζίνη Σεπτεμβρίου έκλεισε με απώλειες 2% στα 2,848 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε 2% στα 3,028 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο Σεπτεμβρίου υποχώρησε 4,9%, λήγοντας στα 2,659 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Το WTI έφτασε σε νέο υψηλό για το 2023 την περασμένη εβδομάδα και μαζί με το Brent έχουν σημειώσει επτά συνεχόμενα εβδομάδες ανόδου. Η τιμή του πετρελαίου έχει ενισχυθεί αυτό το καλοκαίρι καθώς η Σαουδική Αραβία εφάρμοσε τον Ιούλιο εθελοντική μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα - μια μείωση που παρατάθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η Ρωσία επίσης πρόκειται να επεκτείνει μια πρόσθετη μείωση της προσφοράς κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα.

Ωστόσο WTI και Brent έχουν καταγράψει απώλειες για δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις, καθώς η αγορά πετρελαίου «παίρνει μια ανάσα», σύμφωνα με τον Andrew Lipow, πρόεδρο της Lipow Oil Associates στο Χιούστον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider