Wall Street: Ήπιες κινήσεις σε αρνητικό έδαφος μετά την τριήμερη διακοπή

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ήπιες κινήσεις σε αρνητικό έδαφος μετά την τριήμερη διακοπή
wall street
Ο Σεπτέμβριος θεωρείται ένας αδύναμος μήνας για τις μετοχές. Ωστόσο, η Wall Street προέρχεται από μία πολύ ισχυρή εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση 17:42

Μικρές μεταβολές σε αρνητικό έδαφος σημειώνονται στους δείκτες της Wall Street στην έναρξη της 4ήμερης εβδομάδας συναλλαγών, καθώς εχθές το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό λόγω της αργίας της Labor Day στις ΗΠΑ.

Ο Σεπτέμβριος παραδοσιακά θεωρείται ένας αδύναμος μήνας για τις αγορές των μετοχών, αν και η Wall Street προέρχεται από μια πολύ ισχυρή εβδομάδα, καθώς Dow Jones και Nasdaq κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις τους από τον Ιούλιο ενώ ήταν και η καλύτερη για τον S&P 500 από τον Ιούνιο.

Κατά την διάρκεια της τριήμερης διακοπής των συναλλαγών, η Goldman Sachs μείωσε τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ στο 15% και δήλωσε ότι αναμένει ότι η Fed θα παρακάμψει την αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, εκτίμηση που είναι καλός οιωνός για τους επενδυτές στις αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχωρεί 0,26% στις 34.746 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,37% στις 4.498 μονάδες, και ο Nasdaq διολισθαίνει 0,29% στις 13.991 μονάδες.

Μάκρο

Ραγδαία πτώση σημείωσε η ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, καθώς οι παραγγελίες «καταποντίστηκαν» κατά 2,1%, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εμπορίου. Αυτή είναι η πρώτη πτώση μετά από τέσσερα συνεχόμενες ανόδους. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν πτώση 2,3% τον Ιούλιο. Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 0,8% τον Ιούλιο μετά από άνοδο 0,3% τον προηγούμενο μήνα, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως τα υψηλότερα επιτόκια ασκούν πίεση στις δαπάνες εξοπλισμού επιχειρήσεων. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν κατά 5,2% τον Ιούλιο, μη αναθεωρημένες από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 24 Αυγούστου. Οι παραγγελίες μη διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 1,1%. Οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εξαιρουμένων των αεροσκαφών, αυξήθηκαν 0,1% τον Ιούλιο, επίσης μη αναθεωρημένες από προηγούμενη εκτίμηση.

Επιχειρηματικά νέα

Επικαιροποιημένο αίτημα για την πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπέβαλε η εταιρεία σχεδιασμού τσιπ Arm, ορίζοντας το εύρος τιμολόγησης μεταξύ 47 και 51 δολαρίων. Το αναθεωρημένο αίτημα F-1 προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καταδεικνύει τη φιλοδοξία της να μπει ξανά στο χρηματιστήριο. Είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει διπλή εισαγωγή στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, προτού η SoftBank την εξαγοράσει για 32 δισ. δολάρια το 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τιμές παραγωγού: «Βουτιά» 5,9% στην χονδρική της Ελλάδας τον Ιούλιο

Παγκόσμια Τράπεζα: Σκέφτεται να διπλασιάσει την έκθεσή της στην Τουρκία, στα 35 δισ. δολάρια

Τράπεζες: Τα πάνω – κάτω στην ανθρωπογεωγραφία του κλάδου έφερε η ψηφιοποίηση - «Χαμένες» και «κερδισμένες» ειδικότητες

gazzetta
gazzetta reader insider insider