Wall Street: Ανοδικές τάσεις με την προσοχή στη Fed

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανοδικές τάσεις με την προσοχή στη Fed
Αν και την Παρασκευή εμφανίζονται ήπιες ανοδικές τάσεις, για την εβδομάδα, ο Dow Jones χάνει 1%, ο S&P 500 1,2% και ο Nasdaq 1,7%.

Τελευταία ενημέρωση 21:07

Προς το τέλος μίας εβδομάδας που κατά τα φαινόμενα θα κλείσει με απώλειες και για τους τρεις δείκτες κινείται την Παρασκευή η Wall Street καθώς οι επενδυτές αισθάνονται τις πιέσεις από νέες ενδεχόμενες αυξήσεις στα επιτόκια στην επερχόμενη συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Fed.

Αν και την Παρασκευή εμφανίζονται ήπιες ανοδικές τάσεις, για την εβδομάδα, και με βάση το κλείσιμο και της Πέμπτης, ο Dow Jones χάνει 1%, ο S&P 500 1,2% και ο Nasdaq 1,7%.

Στο κλίμα δεν βοηθά και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου που αποτελεί ένδειξη επιμονής του πληθωρισμού ο οποίος επηρεάζει καθοριστικά τις αποφάσεις της FOMC, με τις προσδοκίες των αναλυτών να κάνουν λόγο για «εκτίναξη» ακόμα και στα 107 δολάρια το βαρέλι.

Eπιπλέον, και τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, ενισχύουν τις δεύτερες σκέψεις περί αν και κατά πόσο η Fed θα θελήσει να χαλαρώσει τη συσφικτική της πολιτική.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας συναλλαγών «βάρυνε» και η ανακοίνωση της λεγόμενης Μπεζ Βίβλου της Fed η οποία ανέφερε πως η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones ενισχύεται 0,30% στις 34.605 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,31% στις 4.464 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,42% στις 13.806 μονάδες.

Στο μεταξύ, «άλμα» στην συνολική καθαρή περιουσία των νοικοκυριών στις ΗΠΑ κατά 5,5 τρισ. δολάρια, στα 154,28 τρισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Fed. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη τριμηνιαία αύξηση.

Στην κίνηση στα ταμπλό οι μετοχές της DocuSign σημειώνουν άνοδο 1% αφότου η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το β' τρίμηνο και στα κορυφαία και στα κατώτατα όρια των προβλέψεων ανακοινώνοντας ισχυρό guidance για το γ' τρίμηνο. Η RH σημειώνει πτώση 6% καθώς η εταιρεία επίπλων σπιτιού ανακοίνωσε μέτριο guidance για τα έσοδα του γ' τριμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία με... μεγαλύτερο χρέος από την Ελλάδα; Έτσι λένε στο Βερολίνο

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Χρηματιστήριο: Roadshow από την HSBC στην Αθήνα με συμμετοχή μεγάλων funds

gazzetta
gazzetta reader insider insider