Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με το «βλέμμα» στην Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με το «βλέμμα» στην Fed
Δεν ξεπέρασαν οι ευρωαγορές το κλίμα αβεβαιότητας που γεννά η αναμονή της κρίσιμης απόφασης της Fed αύριο.

Δεν ξεπέρασαν οι ευρωαγορές το κλίμα αβεβαιότητας που γεννά η αναμονή της κρίσιμης απόφασης της Fed αύριο, με την συνάντηση να έχει ξεκινήσει από σήμερα, καθώς και τις προοπτικές για την πορεία του πληθωρισμού και της οικονομίας που θα δώσουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι. Οι δείκτες στο κλείσιμο της συνεδρίασης είχαν μεικτά πρόσημα με τον Stoxx να υποχωρεί ήπια.

H πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει πως η FOMC θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ κάτι ανάλογο έχουν προεξοφλήσει σε ποσοστό ως και 99% οι αγορές, ενώ ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι ενδείξεις που θα παράσχουν οι τραπεζίτες για την συνέχεια της επιτοκιακής πολιτικής στους επόμενους μήνες.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,04% στις 456,52 μονάδες, ο Eurostoxx 50 που έκλεισε στο -0,08% και στις 4.242 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,41% στις 15.662 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κέρδισε στο +0,09% στις 7.660 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε άνοδο 0,08% στις 7.282 μονάδες. Ο IBEX 35 της Μαδρίτης ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 9.526 μονάδες, και ο FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκεστις 28.749 μονάδες με άνοδo 0,57%.

Το ισχυρό καλοκαίρι και η αύξηση των χειμερινών κρατήσεων διέλυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών συνθηκών, με τον ταξιδιωτικό όμιλο TUI να κάνει λόγο για «σημαντική αύξηση» στα αποτελέσματα του έτους παρά τις ζημιές ύψους 25 εκατ. ευρώ που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στη Ρόδο.

Η έκρηξη του σημειώθηκε στη ζήτηση ταξιδιών μετά την πανδημία εξακολουθεί να είναι ισχυρή, οδηγώντας τις μετοχές της TUI σε άνοδο 6,5% και σε πορεία για το μεγαλύτερο κέρδος από τον Μάρτιο.

Να σημειωθεί, πως οι καλοκαιρινές κρατήσεις για το 2023 ήταν 13,7 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη καλοκαιρινή σεζόν, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της. Οι μετοχές της TUI ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων στον δείκτη STOXX την Τρίτη.

Οι προκρατήσεις αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με το χειμώνα του 2022 και του 2023, ανέφερε η εταιρεία, ενώ οι καλοκαιρινές κρατήσεις άγγιξαν το 96% των προπανδημικών επιπέδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επέστρεψαν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο - Στο κόκκινο τράπεζες και blue chips

ΥΠΕΘΟ: Ενισχύεται ο ανταγωνισμός στις τράπεζες - Αυξάνει η πρόσβαση στη ρευστότητα

Morgan Stanley: Ο πιθανός αντίκτυπος για τις ελληνικές τράπεζες από μια αλλαγή στα ελάχιστα αποθεματικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider