Wall Street: Στο «κόκκινο» οι δείκτες μετά την «παύση» της Fed

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Στο «κόκκινο» οι δείκτες μετά την «παύση» της Fed
wall street
Η ανακοίνωση της FOMC για τα επιτόκια ολοκληρώνει την διήμερη συνάντηση των Αμερικανών κεντρικών τραπεζιτών. 

Τελευταία ενημέρωση 22:54

Πτωτικά κινούνται και οι τρεις δείκτες στη Wall Street μετά και την ανακοίνωση της FOMC για τα επιτόκια, η οποία και ολοκλήρωσε την διήμερη συνάντηση των Αμερικανών κεντρικών τραπεζιτών.

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, όπως ευρέως αναμενόταν, άφηνοντας να εννοηθεί ωστόσο πως αναμένει μία επιπλέον αύξηση των επιτοκίων πριν τα τέλη του έτους και λιγότερες μειώσεις το επόμενο έτος σε σύγκριση με τον αριθμό που φαινόταν να προβλέπει προηγουμένως.

Εάν η Fed πράγματι προχωρήσει σε αυτή την τελευταία αύξηση, θα έχει πραγματοποιήσει 12 αυξήσεις από όταν ξεκίνησε τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τον Μάρτιο του 2022.

Εντωμεταξύ, αναλυτές της Bank of America προειδοποιούν πως ο S&P 500 (SPX) αναμένεται να εισέλθει στo πιο αδύναμo 10μερo της χρονιάς.

«Στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι τελευταίες 10 ημέρες του Σεπτεμβρίου, που παραδοσιακά είναι το χειρότερο δεκαήμερο της χρονιάς για τον SPX, με τον δείκτη να έχει σημειώσει στο 40% των φορών μέση απόδοση -1,11%. «Όταν οι πρώτες δέκα ημέρες του μήνα είναι κάτω από τον μέσο όρο, οι τελευταίες δέκα μπορεί να είναι εξίσου δύσκολες», αναφέρουν σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones χάνει 0,03% μονάδες στις 34.505 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,72% στις 4.411 μονάδες, και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,22% στις 13.510 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Η Goldman Sachs Group βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να πουλήσει την GreenSky, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Goldman διαπραγματεύεται με μία ομάδα επενδυτικών εταιρειών, που περιλαμβάνει τις KKR, Sixth Street και Pacific Investment Management, για μια συμφωνία η αξία της οποίας μπορεί να φτάσει στα 500 εκατ. δολάρια. Αυτό θα αποτελέσει μία σημαντική ζημία για την Goldman, που εξαγόρασε την GreenSky έναντι 1,7 δισ. δολάρια το 2021. Η GreenSky ειδικεύεται σε καταναλωτικά δάνεια για ανακαινίσεις σπιτιών. Η μετοχή υποχωρεί 0,25%.

Επιπλέον, το ράλι της Instacart στο ντεμπούτο της στη Wall Street, φαίνεται την Τετάρτη πως λαμβάνει τέλος. Οι μετοχές της εταιρείας διανομής τροφίμων υποχωρούν άνω του 3% διαγράφοντας ορισμένα από τα κέρδη της πρώτης ημέρας της IPO. Η μετοχή έδειχνε ήδη σημάδια εξασθένισης την Τρίτη - κλείνοντας 12% υψηλότερα από την τιμή IPO των 30 δολαρίων ανά μετοχή μετά από ένα αρχικό άλμα έως και 43%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Χαμηλότερο το κόστος για τις ελληνικές τράπεζες έναντι των ευρωπαϊκών από μια αλλαγή στο MRR

Βερολίνο – Παρίσι ετοιμάζουν κρίσιμες «αλλαγές» που επηρεάζουν άμεσα και την Ελλάδα

UBS: «Φούσκα» τα ακίνητα σε Ζυρίχη και Τόκιο - Καθολική διόρθωση τιμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider