Πορεία προς τα 100 δολάρια το πετρέλαιο - Εκτόξευση κερδών 28,5% στο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πορεία προς τα 100 δολάρια το πετρέλαιο - Εκτόξευση κερδών 28,5% στο τρίμηνο
Μπορεί το πετρέλαιο να υποχώρησε την Παρασκευή, αλλά οι τιμές σε επίπεδο Σεπτεμβρίου και τριμήνου, τόσο σε ΗΠΑ όσο και στο Brent συνεχίζουν ακάθεκτες το ράλι με στόχο τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Μπορεί το πετρέλαιο να υποχώρησε την Παρασκευή, αλλά οι τιμές σε επίπεδο Σεπτεμβρίου και τριμήνου, τόσο του αμερικανικού αργού όσο και του Brent συνεχίζουν ακάθεκτες το ράλι με στόχο τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου σήμερα διολίσθησε 1%, για να διαμορφωθεί στα 90,79 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, για την εβδομάδα ο «μαύρος χρυσός» κατέγραψε κέρδη 0,8%, για τον Σεπτέμβριο ενισχύθηκε 8,6% για τον μήνα, ενώ για το τρίμηνο εκτινάχθηκε 28,5%. Το πετρέλαιο Brent παράδοσης Νοεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτες αναφοράς, απώλεσε 0,1%, στα 95,31 δολάρια το βαρέλι σήμερα, ωστόσο στην εβδομάδα κέρδισε 2,2% και σε μηνιαία βάση το ράλι του «αγγίζει» το 10%, ενώ σε τριμηνιαία βάση το Brent ενισχύθηκε κατά 27%.

«Το πετρέλαιο βρίσκεται σταθερά στην πορεία του προς τα 100 δολάρια, αλλά η τριπλέτα του πληθωρισμού, των επιτοκίων και της Fed επέστρεψε και κλόνισε την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Μανίς Ραζ, διευθύνων σύμβουλος της Velandera Energy Partners. Εάν τα επιτόκια διατηρηθούν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε το πετρέλαιο «σίγουρα» θα επιστρέψει στα 80 δολάρια, εκτίμησε, ενώ κατέληξε πως προς το παρόν, η μόνη βεβαιότητα στην αγορά είναι η αστάθεια και η μεταβλητότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τριμηνιαίες απώλειες 3,6% για τον χρυσό

Χρηματιστήριο: Το window dressing έσωσε κάπως τα προσχήματα για τον Σεπτέμβριο

Ευρωαγορές: Ολοκληρώθηκε το χειρότερο τρίμηνο του τελευταίου έτους

gazzetta
gazzetta reader insider insider