Ευρωαγορές: Άνω του 1% οι απώλειες για τον Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Άνω του 1% οι απώλειες για τον Stoxx 600
Ισχυρή πτώση σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη εν μέσω sell off στη Wall Street και ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας.

Ισχυρή πτώση σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη εν μέσω sell off στη Wall Street και ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας.

Υποβάθμισε στο 0,4% την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης για το 2023 η Deutsche Bank την Τρίτη, δηλώνοντας ότι μια ήπια ύφεση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους δεν μπορεί να «αποκλειστεί».

Η γερμανική τράπεζα προέβλεπε προηγουμένως πως το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα αυξανόταν κατά 0,5%, ενώ άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για την ανάπτυξη για το επόμενο έτος στο 0,5%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,22% στις 444,65 μονάδες ενώ ο Eurostoxx 50 διολίσθησε 1,02% στις 4.095 μονάδες.

Στη Γερμανία, o DAX έχασε 1,06% στις 15.085 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 έκλεισε στο -1,01% και τις 6.997 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE 100 υποχώρησε 0,54% στις 7.470 μονάδες. Σημειώνεται ότι η βρετανική λίρα βρέθηκε να υποχωρεί σήμερα σε νέο χαμηλό 6 μηνών έναντι του δολαρίου. Το βρετανικό νόμισμα σημείωσε ραγδαία πτώση αντί του αμερικανικού τον Σεπτέμβριο, υπό την πίεση των αδύναμων προβλέψεων για τη βρετανική οικονομία.

Στην Ισπανία ο IBEX 35 σημείωσε «βουτιά» 1,65% στις 9.165 μονάδες, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB πραγματοποίησε selloff 1,32% στις 27.482 μονάδες.

Οι μετοχές δυσκολεύονται να αντιστρέψουν την κακή εικόνα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου στις αρχές του νέου μήνα, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί στις συναλλαγές της Δευτέρας στον απόηχο της επιβράδυνσης της μεταποιητικής παραγωγής με μεγάλη πτώση των νέων παραγγελιών.

Στα μάκρο της ημέρας, στο 61,53% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Τρίτη, λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Ήταν ο τρίτος διαδοχικός μήνας επιτάχυνσης του πληθωρισμού, ως απάντηση στις πρόσφατες αυξήσεις φόρων και την εξασθένηση της λίρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Οι ευρωβουλευτές δεν εγκρίνουν τους νέους επικεφαλής της πράσινης πολιτικής

Deutsche Bank: Υποβάθμισε την πρόβλεψη για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης - Πιθανή ήπια ύφεση το β΄εξάμηνο

ΗΠΑ: «Άλμα» άνω του αναμενόμενου στις νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider