Wall Street: Συνεχίζει δυναμικά μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνεχίζει δυναμικά μετά τις ανακοινώσεις της Fed
Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1.09%, στις 33.637 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,38% στις 4.284 μονάδες ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,34% στις 13.236 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 18:01

Σε ανοδικό τέμπο συνεχίζει και τη δεύτερη ημέρα του Νοεμβρίου η Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για 2η διαδοχική φορά, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το «παράθυρο» για νέα αύξηση μελλοντικά. Επίσης, οι επενδυτές αναθάρρησαν και από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει εδώ και μήνες, πως ο πληθωρισμός θα τεθεί υπό έλεγχο και θα επιστρέψει στον στόχο του 2%, αν και όπως σημείωσε υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου συνεχίζει να υποχωρεί μετά την απόφαση της Fed, αφήνοντας πίσω το 5% του Οκτωβρίου, υψηλό 16ετίας που ανησύχησε ιδιαίτερα τις αγορές. Πλέον βρίσκεται στο 4,691%, γεγονός που δίνει ώθηση στο χρηματιστήριο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1.13%, στις 33.651 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,42% στις 4.297 μονάδες ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,32% στις 13.233 μονάδες.

Μάκρο

Αύξηση στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων κατέγραψε ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσε πρώτη φορά αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας την προηγουμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 217.000 την εβδομάδα που έληξε στις 28 Οκτωβρίου, σημειώνοντας αύξηση περίπου 5.000 αιτήσεων σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μείωση στις 210.000 αιτήσεις.

Επίσης, κατά 4,7% ενισχύθηκε η παραγωγικότητα των Αμερικανών εργαζομένων στο γ' τρίμηνο, ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση. Είναι μια ένδειξη πως μετά το πλήγμα που δέχτηκε στη διάρκεια της πανδημίας, η παραγωγικότητα ανακάμπτει. Οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από την Wall Street Journal είχαν προβλέψει συρρίκνωση 4,3%.

Επιχειρηματικά νέα

Κέρδη και έσοδα τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες ανακοίνωσε η Starbucks για το τρίμηνο του έτους. Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 1,06 δολάρια προσαρμοσμένα έναντι 97 σεντς που αναμένονταν ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 9,37 δισ. δολάρια έναντι 9,29 δισ. δολάρια αναμενόμενα. Ο γίγαντας του καφέ κατέγραψε καθαρά κέρδη τριμήνου που αποδίδονται στην εταιρεία 1,22 δισ. δολαρίων ή 1,06 δολαρίων ανά μετοχή, από 878,3 εκατ. δολάρια ή 76 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,4% στα 9,37 δισ. δολάρια.

Έσοδα και κέρδη άνω των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly για το τρίτο τρίμηνο λόγω της ισχυρής ζήτησης για το φάρμακο για τον διαβήτη Mounjaro, αν και μείωσε το guidance κερδών για ολόκληρο το έτος λόγω των χρεώσεων που σχετίζονται κυρίως με τις πρόσφατες εξαγορές της. Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 10 σεντ ανά μετοχή προσαρμοσμένα έναντι 13 σεντ αναμενόμενη ζημιά ανά μετοχή ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 9,50 δισ. δολάρια έναντι 8,95 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.

Αυξημένο guidance για τα ετήσια έσοδα και υπέρβαση των εκτιμήσεων των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη η Palantir. Στα κέρδη ανά μετοχή σημείωσε 7 σεντ, προσαρμοσμένα, έναντι 6 σεντ που αναμενόταν από την LSEG ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 558 εκατ. δολάρια έναντι 556,1 εκατ. δολαρίων που αναμένονταν. Τα έσοδα της Palantir για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 17% στα 558 εκατ. δολάρια, από 478 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Μεγάλες τριμηνιαίες απώλειες που ξεπερνούν τις αναμενόμενες ανακοίνωσε η Peloton την Πέμπτη. Ανακοίνωσε απώλεια ανά μετοχή στα 44 σεντς έναντι 34 σεντς που αναμένονταν ενώ στα έσοδα κατέγραψε 595,5 εκατ. δολάρια έναντι 591 εκατ. δολαρίων που αναμένονταν. Η αναφερόμενη καθαρή ζημία της εταιρείας για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 159,3 εκατ. δολάρια ή 44 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με ζημιά 408,5 εκατ. δολαρίων ή 1,20 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Τέλος, χθες έγινε γνωστό πως η Disney σχεδιάζει επίσημα να εξαγοράσει το υπόλοιπο 33% των μετοχών της Hulu που κατέχει η Comcast. «Η απόκτηση του μεριδίου της Comcast στο Hulu σε εύλογη αγοραία αξία θα προωθήσει τους στόχους μας», ανέφερε η Disney, η οποία είναι έτοιμη να καταβάλλει περίπου 8,61 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BoE: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25% - Νέα παύση στις αυξήσεις

Knot (ΕΚΤ): Βλέπει διατήρηση επιτοκίων στα τωρινά επίπεδα τους επόμενους μήνες

Eurostat: Άλμα 75% στις τιμές του ελαιόλαδου από το 2021 - Διψήφιες αυξήσεις και για πατάτες, αυγά, βούτυρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider