Η καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για τις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για τις ευρωαγορές
Επεκτάθηκε το ανοδικό σερί που πυροδότησαν οι αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών να «παγώσουν» προσωρινά τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Με μικρά κέρδη έκλεισαν τις συνεδριάσεις της Παρασκευής οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, επεκτείνοντας το ανοδικό σερί που πυροδότησαν οι αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών να «παγώσουν» προσωρινά τις αυξήσεις των επιτοκίων, γεγονός που έδωσε ανάσα στις διεθνείς αγορές.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 444,23 μονάδες καταγράφοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Ο δείκτης Eurostoxx 50 έκλεισε στις 4.176 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,16%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,31% στις 15.189 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,16% και διαμορφώθηκε στις 7.049 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.413 μονάδες, με πτώση 0,45%.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,68% στις 28.674 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 9.288 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,31%.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα όσο και η Fed την Τετάρτη διατήρησαν αμετάβλητα τα βασικά τους επιτόκια, με τους Κεντρικούς Τραπεζίτες ωστόσο να διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως θα επιστρέψουν στο μονοπάτι των αυξήσεων στο μέλλον, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Σε αντίστοιχη κίνηση διατήρησης των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα έλαβε την Πέμπτη και η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Πρώτο σε διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών το Λουξεμβούργο - Η θέση της Ελλάδας

Σε ανοδική τροχιά οι εισαγωγές από την Κίνα - Σε έναν χρόνο εκτοξεύτηκαν στα 8 δισ. ευρώ

ΗΠΑ: Πατήθηκε «φρένο» στη δημιουργία θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider