Σε χαμηλό από τον Ιούλιο το πετρέλαιο μετά από 4ήμερο πτωτικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό από τον Ιούλιο το πετρέλαιο μετά από 4ήμερο πτωτικό σερί
Απώλειες για 4η διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε το πετρέλαιο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο εν μέσω ανησυχιών για την πολιτική περικοπών του ΟΠΕΚ το 2024.

Απώλειες για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε την Τρίτη το πετρέλαιο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο εν μέσω ανησυχιών για το κατά πόσο ο OPEC+ θα καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις στις οποίες κατέληξε κατά την τελευταία συνεδρίασή του, για εθελοντική επέκταση των περικοπών στην παραγωγή αργού το πρώτο τρίμηνο του 2024.

«Η απόφαση του OPEC και των συμμάχων του την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ξεκάθαρα μια μεγάλη απογοήτευση τόσο ως προς τις ποσότητες πρόσθετων περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου όσο και ως προς την εθελοντική φύση της συμφωνίας για την πολιτική περικοπών το 2024», σχολιάζουν διεθνείς αναλυτές.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI υποχώρησε κατά 72 σεντς ;h 1% στα 72,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 83 σεντς ή 1,1% στα 77,2 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Και τα δύο συμβόλαιο αργού έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 43.000 δολ. για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022 - «Άλμα» 160% το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider