Mytilineos: Στα top picks της Optima για το 2024 η μετοχή - Στα 47 ευρώ η τιμή-στόχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mytilineos: Στα top picks της Optima για το 2024 η μετοχή - Στα 47 ευρώ η τιμή-στόχος
Στα top picks της για το 2024 τοποθετεί η Optima τη μετοχή της Mytilineos, με την χρηματιστηριακή να διατηρεί σύσταση «buy» και να θέτει τιμή-στόχο τα 47 ευρώ, από 45,9 ευρώ προηγουμένως, που συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 21,3%.

Στα top picks της για το 2024 τοποθετεί η Optima τη μετοχή της Mytilineos, με την χρηματιστηριακή να διατηρεί σύσταση «buy» και να θέτει τιμή-στόχο τα 47 ευρώ, από 45,9 ευρώ προηγουμένως, που συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 21,3%.

Στην έκθεσή της, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι «μετά από ένα εκπληκτικά ισχυρό 2022 και ένα ακόμη ισχυρότερο 2023 και ενώ αξιοποιεί τις μεγαλύτερες ενεργειακές τάσεις (ανάπτυξη και λειτουργία ΑΠΕ, αποθήκευσης ενέργειας), τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη μεταβατική χρήση του φυσικού αερίου, τα αυξημένα μερίδια αγοράς στην εγχώρια προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρει υγιή περιθώρια, τις συνέργειες μεταξύ των τομέων ενέργειας και μετάλλων, την αυξημένη ζήτηση της ΕΕ για γάλλιο και τις αποδεδειγμένα άριστες διοικητικές της ικανότητες, η Mytilineos εμφανίζεται ικανή, όχι μόνο να διατηρήσει την πρόσφατα αναβαθμισμένη κερδοφορία, αλλά και να την οδηγήσει περαιτέρω σε νέα, άνευ προηγουμένου επίπεδα στο ορατό μέλλον».

Ο όμιλος αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 στις 25 Ιανουαρίου, πριν την εκκίνηση των συναλλαγών του ΧΑ. Η Optima αναμένει περαιτέρω ανάκαμψη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αυξημένη συνεισφορά στα μεγέθη τριμήνου από τη δραστηριότητα στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και LNG.

Η χρηματιστηριακή τοποθετει τα έσοδα του ομίλου στα 1,676 δισ. ευρώ για το δ΄τρίμηνο, τα EBITDA στα 272 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 129 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο του έτους, «βλέπει» έσοδα 5,76 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 9% σε ετήσια βάση, EBITDA ύψους 995 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21% σε ετήσια βάση και με περισσότερα από τα 2/3 να προέρχονται από τον τομέα της ενέργειας και καθαρά κέρδη στα 591 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 27% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τις 1.350 μονάδες το Χρηματιστήριο - Νέα υψηλά για Eurobank και Mytilineos

gazzetta
gazzetta reader insider insider