Στόχο στις 5.000 μονάδες έχει θέσει η Bank of America για τον S&P 500, αφήνοντας ανοιχτή μια πιθανή βελτίωση το επόμενο διάστημα.
Η υπεύθυνη στρατηγικής της BofA για τις αμερικανικές μετοχές Savita Subramanian, αναμένει αύξηση των EPS κατά 6% σε ετήσια βάση για τον S&P 500, διατηρώντας μια κυκλική προκατάληψη. Η Savita βλέπει πέντε λόγους που τη κάνουν να είναι «bullish»: (i) bearish συναίσθημα, (ii) ένα «goldilocks» σενάριο καλύτερων περιθωρίων που αναμένονται από τους αναλυτές, (iii) EPS υψηλότερα του ΑΕΠ, (iv) έτος εκλογών και (v) πλεονεκτήματα των ΗΠΑ όπως π.χ. re-shoring, παραγωγή πετρελαίου, δολάριο και πλούσιοι baby-boomers. Η Subramanian μείωσε πρόσφατα τη σύσταση για τον κλάδο τεχνολογίας σε underweight, αλλά εξακολουθεί να βλέπει τον κλάδο των ΗΠΑ και τον TMT (technology, media, και telecom) ως μακροπρόθεσμους κοσμικούς νικητές.
«Το ασφάλιστρο κινδύνου για τις μετοχές θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω, ειδικά στους κλάδους εκτός τεχνολογίας καθώς έχουμε ξεπεράσει τη μέγιστη μακροοικονομική αβεβαιότητα. Η αγορά έχει ήδη απορροφήσει σημαντικούς γεωπολιτικούς κραδασμούς και τα καλά νέα είναι ότι μιλάμε για τα αρνητικά νέα. Τα μακρο σήματα είναι μπερδεμένα, αλλά το ιδιότυπο alpha αυξήθηκε φέτος. Είμαστε bullish όχι επειδή περιμένουμε από τη Fed να μειώσει τα επιτόκια, αλλά λόγω των όσων έχει καταφέρει η Fed. Οι εταιρείες έχουν προσαρμοστεί (όπως συνηθίζουν να κάνουν) στα υψηλότερα επιτόκια και τον πληθωρισμό» αναφέρει η έμπειρη αναλύτρια της BofA.
Επιπλέον, τα προεκλογικά έτη ήταν θετικά για τις μετοχές και η δικομματική υποστήριξη για τη διατήρηση των αμυντικών δαπανών. Η δημοσιονομική λιτότητα ενέχει κίνδυνο για τον κλάδο της υγειονομική περίθαλψη η οποία (εκτός από την Άμυνα) έχει τη μεγαλύτερη έκθεση. Η μεταβλητότητα θα μπορούσε να αυξηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο, σε παρόμοια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια των καλπών.