Wall Street: Αρνητικό 3 στα 3 για τον Dow με όλους να περιμένουν τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Αρνητικό 3 στα 3 για τον Dow με όλους να περιμένουν τον πληθωρισμό
Και οι τρεις μεγάλοι δείκτες έκλεισαν χαμηλότερα την Τετάρτη, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Και οι τρεις μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν χαμηλότερα την Τετάρτη στην Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα μάκρο στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου που θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη και θα δείξουν εάν υπάρχουν περιθώρια μείωσης των επιτοκίων από την Fed και πότε αυτό θα συμβεί.

«Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε στο ταξίδι για να διατηρήσουμε τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς. Όπως ανέφερε «ενώ έχουμε δει μεγάλη πρόοδο όσο αφορά την επίτευξη των στόχων μας, το ταξίδι δεν έχει ακόμη τελειώσει και είμαι πολύ συγκεντρωμένος στο να διασφαλίσουμε ότι θα ολοκληρώσουμε αυτή την αποστολή με επιτυχία». Ο Γουίλιαμς ανάφερε ότι η μέτρηση του βασικού πληθωρισμού της Fed της Νέας Υόρκης, «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό 2,3% τον Δεκέμβριο, από 5,5% τον Ιούνιο του 2022.

Σήμερα οι επενδυτές πήραν στα χέρια τους στοιχεία από το ΑΕΠ των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτά, στο 3,2% αναθεωρήθηκε η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο, σε μια ελαφριά υποβάθμιση σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το τέταρτο τρίμηνο παρέμεινε αρκετά ισχυρή και ακολούθησε την ακόμη ισχυρότερη άνοδο του 4,9% το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι τελευταίες προβλέψεις υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ αναπτύσσονται με ρυθμό πάνω από 3% το πρώτο τρίμηνο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα παρέμενε αμετάβλητη στο 3,3%.

Σε αυτό το πλαίσιο ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε οριακά 0,06% κλείνοντας στις 38.949 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,15% στις 5.070 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,55% και διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 15.947 μονάδων.

Στο ταμπλό η μετοχή της UnitedHealth έχασε περισσότερο από 3%, οδηγώντας τις απώλειες στον Dow, ενώ η Intel και η Alphabet υποχώρησαν κατά 1,5% και 2,1% αντίστοιχα, επηράζοντας τον Nasdaq. Επίσης, η Urban Outfitters υποχώρησε κατά 13,2% μετά την ανακοίνωση ασθενέστερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο.

Σημαντικά κέρδη περίπου 8% κατέγραψε η μετοχή της eBay, καθώς ο κολοσσός των online αγορών ανακοίνωσε την αύξηση του μερίσματος προς τους μετόχους για το δ' τρίμηνο και ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων, ενώ η εταιρεία online dating Bumble, έχασε περίπου 15% μετά την ανακοίνωση αδύναμου guidance όσο αφορά τα έσοδα, ενώ βρίσκεται εν μέσω σχεδίου ανανέωσης της εφαρμογής, στοχεύοντας στην αύξηση των χρηστών.

Επιχειρηματικά νέα

Την συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στην αγορά του streaming στην Ινδία αλλά και των τηλεοπτικών περιουσιακών τους στοιχείων στην χώρα της Ασίας ανακοίνωσαν η Walt Disney και η Reliance Industries. Η νεοσύστατη κοινοπραξία θα προέλθει από την συγχώνευση των δικτύων Star India και Viacom18 και εκτιμάται πως θα αποτιμάται περίπου στα 8,5 δισ. δολάρια, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν κολοσσό στον χώρο της ψυχαγωγίας που θα ξεπερνά κατά πολύ τους ανταγωνιστές του στο πολυπληθέστερο έθνος του πλανήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Μικρές διακυμάνσεις εν αναμονή της Fed

Μικτή εικόνα στις τιμές πετρελαίου - O OPΕC εξετάζει επέκταση στις περικοπές παραγωγής

Γουίλιαμς (Fed): Έχουμε δρόμο μέχρι να φτάσει ο πληθωρισμός στο 2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider