Wall Street: Προσπάθεια να σπάσει το διήμερο αρνητικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Προσπάθεια να σπάσει το διήμερο αρνητικό σερί
Να αντιστρέψει το κλίμα κατήφειας των δύο πρώτων συνεδριάσεων στο ξεκίνημα του δεύτερου τριμήνου προσπαθεί το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τελευταία ενημέρωση: 18:46

Να αντιστρέψει το κλίμα κατήφειας των δύο πρώτων αρνητικών συνεδριάσεων στο ξεκίνημα του δεύτερου τριμήνου προσπαθεί την Τετάρτη η Wall Street, μαζεύοντας μάλιστα και τις αρχικές απώλειες της σημερινής συνεδρίασης, ειδικά στον κλάδο της τεχνολογίας που έμοιαζε επηρεασμένος από το μεγάλο σεισμό στην Ταϊβάν, όπου βρίσκονται αρκετοί προμηθευτές των κολοσσών της τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές αναλύουν νέα δεδομένα για την αγορά εργασίας αλλά και τις αμφίσημες αναφορές των στελεχών της Federal Reserve για τη μείωση των επιτοκίων. Σήμερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε ότι αναμένει μόνο μία μείωση των επιτοκίων φέτος και πιθανότητα αυτό θα συμβεί το τέταρτο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις τρεις περικοπές που βλέπει να έρχονται φέτος η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) όπως άφησε να εννοηθεί τον περασμένο μήνα.

Όσο για την αγορά εργασίας, τα στοιχεία της ADP που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι προσλήψεις τον Μάρτιο ξεπέρασαν τις προβλέψεις, με τον ιδιωτικό τομέα να προσθέτει 184.000 νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα αυτό συνέβη με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο του 2023, γεγονός που επιβεβαίωνει την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου,

Αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,19% στις 39.243 μονάδες. Ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,40 στις 5.226 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύεται 0,54 στις 16.328 μονάδες.

Στο ταμπλό η μετοχή της Intel υποχωρεί σχεδόν 7% μετά την αποκάλυψη λειτουργικών ζημιών ύψους 7 δισ. δολαρίων στον τομέα κατασκευής ημιαγωγών. Η μετοχή της Tesla αν και υποχωρούσε αρχικά σχεδόν 2% μετά την υποβάθμιση στις τιμές-στόχους της από τις Guggenheim και Deutsche Bank στον απόηχο της ανακοίνωσης των απογοητευτικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2024, πλέον κινείται στο +0,78..

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times η Paramount Global ενδέχεται να προχωρήσει σε αποκλειστικές συζητήσεις με την media εταιρεία Skydance. Προσυνεδριακά η μετοχή της εταιρείας κέρδιζε 2,5%, πλέον υποχωρεί 0,85%.

Η Wall Street έρχεται από μια δεύτερη συνεχή αρνητική συνεδρίαση για τους κύριους δείκτες, όπου ο Dow έχασε σχεδόν 400 πόντους για τη δεύτερη συνεχόμενη αρνητική ημέρα. Ο S&P 500 έχασε 0,7%, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε σχεδόν 1%.

Τα νέα μάκρο στοιχεία της Τρίτης, συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης στη μεταποιητική δραστηριότητα και των κενών θέσεων εργασίας, ενίσχυσαν τις ανησυχίες για μια ισχυρή οικονομία που δίνει το μήνυμα στη Federal Reserve ότι ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μειώσει τα επιτόκια.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, με το επιτόκιο στο 10ετές ομόλογο να αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο. Το επιτόκιο αναφοράς ήταν σταθερό την Τετάρτη. Ωστόσο, ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς παραμένουν αισιόδοξοι συνολικά για τις μετοχές. Ο S&P 500 έρχεται από το καλύτερο πρώτο τρίμηνο από το 2019.

«Η αφήγηση της πτώσης του πληθωρισμού και των επικείμενων μειώσεων των επιτοκίων της Fed που οδήγησαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου στη χρηματιστηριακή αγορά κλονίζεται το δεύτερο τρίμηνο», δήλωσε ο Yung-Yu Ma, επικεφαλής επενδύσεων στην BMO Wealth Management.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Τι ωθεί το Brent προς τα 100 δολάρια – Πώς θα επηρεαστεί η παγκόσμια οικονομία

Χρηματιστήριο: Νέο ξεπούλημα σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider