Rebound στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebound στην Wall Street
Μία ημέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίαση σε διάστημα άνω του έτους, οι αμερικανικοί δείκτες ανακάμπτουν, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για την απασχόληση Μαρτίου.

(upd 19:20) Μία ημέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίαση σε διάστημα άνω του έτους, οι αμερικανικοί δείκτες ανακάμπτουν, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 1% στις 38.985 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1,29% στις 5.213 μονάδες, αλλά οδεύει για τη χειρότερη εβδομάδα του 2024. Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,51%, στις 16.291 μονάδες.

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε τον Μάρτιο περισσότερες θέσεις εργασίας από το αναμενόμενο, σε μία ακόμη ένδειξη πως η αγορά εργασίας της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου παραμένει ανθεκτική και μάλιστα δείχνει σημάδια επιτάχυνσης. Οι μισθοδοσίες για τους μη γεωργικούς κλάδους αυξήθηκαν κατά 303.000 για τον μήνα, πολύ πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 200.000 και υψηλότερα από το αναθεωρημένο προς τα κάτω αριθμό των 270.000 τον Φεβρουάριο.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων πήραν την ανιούσα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. Οι επενδυτές είναι διχασμένοι εάν θέλουν μια ισχυρή οικονομία που θα στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρικών κερδών ή μια πιο αδύναμη αγορά εργασίας που θα ενθαρρύνει την Fed να ξεκινήσει να μειώσει τα επιτόκια.

«Η τελευταία έκθεση για την απασχόληση δείχνει την ισχύ της αγοράς εργασίας μέσα σε στο ευρύτερο πλαίσιο μιας αμερικανικής οικονομίας που εξακολουθεί να ανθίσταται σε μεγάλο βαθμό στις επιπτώσεις των υψηλότερων επιτοκίων», σημειώνει ο Joe Gaffoglio, Πρόεδρος της Mutual of America Capital Management.

Το σημερινό rebound έρχεται έπειτα από τη συνεδρίαση της Πέμπτης που στοίχισε στον Dow Jones 530 μονάδες ή 1,35% -στη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2023. Οι S&P 500 και Nasdaq έχασαν 1,23% και 1,4% αντίστοιχα. Ο Dow Jones βρίσκεται σε τροχιά για εβδομαδιαία απώλεια 3%, ενώ με απώλειες περίπου 2% φλερτάρουν οι άλλοι 2 δείκτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Volvo Cars σημείωσε ρεκόρ μηνιαίων πωλήσεων τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider