Wall Street: «Μάχη» για το πρόσημο μετά τη χειρότερη εβδομάδα μέσα στο 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Μάχη» για το πρόσημο μετά τη χειρότερη εβδομάδα μέσα στο 2024
Μικρά κέρδη στην αμερικανική αγορά μετά το πισωγύρισμα των τελευταίων συνεδριάσεων.

Τελευταία ενημέρωση 22.31

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν σήμερα οι δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές παλεύουν να βρουν ξανά τα πατήματά τους μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 2,3% διανύοντας τη χειρότερη εβδομάδα του 2024, ενώ αντίστοιχα κινήθηκε και ο S&P 500 στο -1% ενώ ο Nasdaq πρόσθεσε 0,3%.

Παρ' όλα αυτά, θετικά στοιχεία προήλθαν από την αμερικανική οικονομία που πρόσθεσε τον Μάρτιο περισσότερες θέσεις εργασίας από το αναμενόμενο, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες των επενδυτών για μια ανθεκτική οικονομία που θα ευνοεί την ανάπτυξη κέρδους.

Σήμερα, ο Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο 52 μονάδων ή 0,14% στις 38.956 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,14% στις 5.211 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει μικρή άνοδο 0,18%, στις 16.278 μονάδες.

Στον επιχειρηματικό χώρο, άνοδο 4% σημειώνει η μετοχή της Tesla στον απόηχο της ανακοίνωσης του Έλον Μάσκ ότι το ρομποταξί της εταιρείας θα είναι διαθέσιμο τον Αύγουστο. Πρόκειται για ένα αυτόνομο όχημα που εικάζεται ότι θα κατασκευαστεί με βάση την πλατφόρμα οχημάτων επόμενης γενιάς της Tesla.

Κέρδη 6% και για τη μετοχή της Vernova, η οποία προήλθε μετά το ενεργειακό spinoff της General Electric, καθώς η JP Morgan αναβάθμισε τις προοπτικές της μετοχής. Στον αντίποδα, ισχυρές απώλειες που αγγίζουν το 10% καταγράφει η μετοχή της Trump Media, διατηρώντας τις πιέσεις που οδήγησαν σε απώλειες 12% για τον τίτλο την Παρασκευή.

Τα νέα στοιχεία που αναμένονται αυτή την εβδομάδα για τους δείκτες τιμών καταναλωτή και παραγωγού θα επιβεβαιώσουν αν η «μάχη» της Fed απέναντι στον πληθωρισμό ήταν πράγματι αποτελεσματική.

Σε δημοσκόπηση του Dow Jones οι οικονομολόγοι δήλωσαν ότι αναμένουν τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) να έχει αύξηση 0,3% από τον προηγούμενο μήνα, και 3,5% σε ετήσια βάση.

«Η Fed δε φαίνεται να «συγκινείται» από τα ισχυρά κέρδη της απασχόλησης... Ωστόσο, ο πληθωρισμός είναι μεγαλύτερο ζήτημα και είναι επιτακτική ανάγκη τα δεδομένα τιμών του Μαρτίου -δείκτης τιμών καταναλωτή, παραγωγού, και προσωπικών καταναλωτικών δαπανών- (CPI, PPI, PCE) να δείξουν ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού επανέρχεται σε τροχιά», δήλωσε ο Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledge.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διαδοχικά σοκ στην αγορά πετρελαίου - Με φόρα για τα 100 δολάρια ο «μαύρος χρυσός»

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Πάνω και από τα 2.350 δολάρια

Φλερτ με τα 72.000 δολάρια το Bitcoin: Ράλι 4% - Αισιοδοξία για το halving

gazzetta
gazzetta reader insider insider